Sa incepem cu un... glosar:
MEMBRII GRUPULUI:
Graham Chapman: statura impozanta, reconoscibil dupa nasul ascutit si proeminent. F cel mai versatil dintre membrii grupului, el joaca rolurile principale in "Holy Grail" si "Life of Brian": regele Arthur si, respectiv, Brian.
John Cleese: preferatul meu... cel mai inalt membru al grupului si de asemenea, unul dintre cei mai versatili. A lasat, probabil, cele mai memorabile personaje (nu le mai insir - mai ales ca cele mai multe nu au nume). Cei mai tineri dintre voi il cunosc probabil drept noul Q in seria James Bond.
Terry Gilliam: la inceput, el este un al saselea membru al grupului, avand aparitii minime in sketch-urile din serialul TV "Monty Python's Flying Circus". El este insa si animatorul grupului, realizand, intr-un stil unic legaturi si intermezzo-uri intre scene. Mai tarziu, el devine 'membru cu drepturi depline', ajungand sa regizeze "Holy Grail" (alaturi de Terry Jones) si un scurtmetrajul "The Crimson Permanent Assurance". Apoi, el devine un regizor de marca (semnand succese precum "Brazil", "The Fisher King" sau "Twelve Monkeys"), pastrand stilul imaginativ al animatiilor din "Flying Circus".
Eric Idle: unul dintre cei mai amuzanti si mai talentati dintre membrii. De asemenea, unul dintre cei mai muzicali. Notabila interpretarea melodiei "Always Look on the Bright Side of Life", de la finalul lui "Life of Brian". Sau, daca preferati, "The Penis Song" din "Meaning of Life".
Terry Jones: cel mai scund si nu neaparat preferatul meu... Regizeaza, totusi, cele trei filme importante: "Monty Python and the Holy Grail". "Life of Brian", "Meaning of Life". Se remarca, de asemenea, prin interpretarea rolurilor de femei grase si enervante.
Michael Palin: un alt preferat de-al meu... imaginea aceea de baiat bun este foarte bine exploatata. Probabil cel mai remarcabil rol al sau este cel al lui Pilat in "Life of Brian": un Pilat care vorbeste ca Elmer Fudd.
David Hemmings: desi multi istorici nu il considera un "Python" adevarat, influenta lui asupra grupului este decisiva. Cea mai notabila aparitie este in chipul unei bucati de lemn in "Full Frontal Nudity"
To be continued...