Thread: New vs Old
View Single Post
Old 21 Jul 2005, 20:50   #45
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by notorious:
[
si, oricum, macar gandeste-te ca acele carti raman intacte. :lol:

in tot ceea ce ai spus ai dreptate. tu asa faci si este excelent! stiu si eu numeroase persoane avand un comportament identic!

in practica pedagogica pe care am efectuat-o la unul dintre cele mai bune licee clujene, puteam sa le spun copiilor cam orice... adica nu pareau deranjati de unele enormitati pe care le strecurasem in discursul meu (le vorbeam despre experienta religioasa (post)moderna, ceva mitologii new age, abureli d-astea). o singura persoana a schitat un zambet oarecum ironic si imediat am invitat-o sa ma questioneze asupra celor spuse.

probabil si el face ceea ce faci tu. in rest... stiu si eu. cultura incultura tinerilor... acum oamenii nu-s nici mai invatati nici mai idioti decat in alte vremuri. acum par putin mai dezghetati fiindca folosesc mobile, laptopuri, dar actele astea au un corespondent in fiece epoca (cu toate ca nu putem spune ca laptopu de acum e telegraful de acu 150 de ani, sau e postasul care stia drumurile regiunilor in care avea sa imparta corespondenta acum 500 de ani). pana la urma fiecare isi are propriile motivatii in a alege sa citeasca, sa priveasca sa invete ceva. si ma intreb uneori, daca tinerii isi pierd vremea pe la tv si vad tot felul de figuri triste (de la becali si borcea pana la mutu si mai stiu eu e parlamentar semianalfabet), ce temeiuri mai pot gasi ei pentru a citi, invata, privi filme, merge cu bicicleta... adica citind Invierea sau Caile Libertatii ajungi sa conduci un Maybach (fie si second) sau sa fii tatic intr-o tara (fie ea si Romania)!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif