View Single Post
Old 09 Jul 2005, 14:33   #50
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
am fost acuma si am vazut un film, care pentru mine a insemnat foarte mult. nu stiu cati de pe forum l-au vazut, presupun ca sunt cativa, si cred ca opiniile despre filmul se despart rau de tot, insa eu sunt de parere ca asta este un film care nimereste exact acolo unde trebuie

Michael Winterbottom: 9 Song
filul asta este de 60 de minute, si nici n-are nevoie de mai mult ca sa descrie ce-n-semana iubire. povestea din film este extrem de simpla, si exat prin asta devine asa de accesibil pentru toti, si cel mai mult pentru cei care au iubit in viata lor pe cineva, si au fost parasiti.
9 cantece are filmul asta, si aceste 9 cantece, fiind in aceiasi sala timp de un an, arata evolutia cuplului asta pe care il acompaniam in timpul in care ei sunt indragstiti.
desi Michael Winterbottom se concentreaza asupra temei sexului in relaia cu dragoste, si umple filmul cu scene de sex care sunt foarte explicite, filmul asta nu devine niciodata vulgar. scenele de dragoste sunt facute cu multa caldura, si prind exact momentu in care amandoi partenerii sunt egatiti pentru a face dragoste, nu sex.
aceasta relatia este vazuta de protagonist, si este povestita in timpul in care zboara peste antarctica. cu propozitia " when i think of her, i do not remember the way she dresses or the way she looks, but her smell and the way she tasted.", incepe filmul, si pe lucrul asta se bazeaza povestea.
aratand ce se intampla in viata intima a unui cuplu, filmul are o doza de voyerism care deranjeaza la inceput, insa cu cat intelegi sentimentul ala, cu atat incepi sa vezi mai mult dragostea in scenele obscene decat sexul.
insa ca fiecare relatie, si asta se sfarseste, iar el este parasit de ea. aici incepe felul cum compara el dragostea cu antarctica, zicand ca etse agora- si claustofobic in acelasi timp, "like two people in a bed".
desi este tinut intr-o forma pozitiva, filmul devine foarte depresiv la sfarist, si propozitia ei: "have faith in people" suna ca cel mai crut "la revedere" zis vreo data de o femeie unui barbat.
un film care pe mine m-a nimerit unde doare, si cred ca si pe altii. merita vazut daca ai chef sa vezi un film cu mult sex, si cu 9 cantece de rock, de la Franz Ferdinant la Primal Scream... 9,5/10

good, off to the next.
thank you for reading.
salutare
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif