Thread: Behind the mask
View Single Post
Old 07 Jul 2005, 11:56   #6
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

pai din cate vad eu, nu se prea discuta despre personajele mascate, ci doar se insira niste nume de filme :lol:

cum, in mare proportie, masca face personajul, sa vorbim despre masti faine, potrivite si masti naspa, ratate

incep eu cu celebrul Bruce Wayne aka Batman...

In filmul din '43, masca purtata de Lewis Wilson este impunatoare, confera personajului o privire rece, imagine intalnita din nou abia in '89, in filmul lui Burton...

apoi avem masca din '49, din Batman si Robin, unde i-au mai taiat din urechi si au mai largit ochii, facandu-l pe Batman mai prietenos...

vine Batmanul din '66...masca purtata de Adam West este cam penibila si il face pe actor sa arate cam ca un purcel :shock: , in plus are sprancenele alea albe care aduc mai degraba a motan, urechile erau prea mici...desigur sunt destule specii de lilieci cu urechile mici, dare tipul alungit si ascutit de urechi e mai impunator...

si ajungem la masca lui Wayne din '89... cred ca acum i se imprima prima oara o imagine mai incruntata, in frunte, deasupra ochilor si tample, ajungand pana la oasele fetzei...urechile sunt facute mai lungi si mai ascutite...totul se potriveste la fix cu botul mai alungit al lui Keaton...e un Batman mult mai rau, mai rece, senzatie data si de unghiurile drepte, mai multe acum...in Batman Returns e aceeasi kestie, iar in Batman Forever, masca ii vine cam la fel de bine lui Val Kilmer...caracteristicile se pastreaza in Batman & Robin din '97, dar nu-l prea ajuta fatza pe Clooney :hmm:

acuma ce vad la ultimul Batman e, ca au mai rotunjit formele...nu stiu efectul ca inca n-am vazut filmul...

oricum preferatul meu ramane Michael Keaton