hai, pentru un film am timp:
Ernest Abdyshaparov: Saratan
nu stiu dece, dar nemtii au o manuta buna in as-i alege regizorii care sa le faca filmele. acest regizor este din kirgistan si a facut si el acolo un film, care dupa parerea mea i-a reusit.
o poveste clasica, despre un sat undeva la capul lumii, cu oamenii bine cunoscuti, cu tipologiile cunoscute, si cu intrigile de rigoare. personajul principal este un primar, care si el randul lui este tipic: se cred cel mai shmecher, incoruptibil si destept, insa de fapt nu are nimic de spus.
filmul este lucrat cu mult umor, si in felul asta reuseasca sa treaca peste diferite plictisei cinematografice. personajele la randul lor sunt la fel de haioase, fiecare avand cate ceva care urca doza de umor din film.
de la viziunea politica pana la viziunea religioasa, de la theoriile despre viata pana la facutul de bani, totul este caricaturizat in filmul asta.
povestea este urmatoarea: orasul este plini de lenesi si prosti, si numai un om are bani. este primavara, si mai toti trebuie sa inceapa munca pe camp. dar nu-i diesel pentru tractoare pentru ca: "now that russia has separated from us and are independent..." cu bancuri de genu' asta filmul se tine bine, si chiar si povestea ajunge la un final, care insa nu este clar de loc... totusi, fiind un film filmat complet neprofesionist, si cu foarte putini bani, el reuseste sa arate o imagine completa, sa critice, si sa te tina in scaun pana la sfarsit...
un film de 7,8/10, penrtu ce-a reusit sa faca regizorul dintr-o poveste slaba, si fara actori.
mai am inca doua pentru maine... hai ca tre sa fug. salutare
|