Mai eu respect filmul asta pentru ca diferit fata de celelalte filme despre dezastre, aici se evita niste clisee de 2 bani... de genul:
- ca nu e indus sentimentul ala cretin de patriotism american
- ca nu exista nici un presedinte american care sa mai devina si erou peste noapte
- ca nu sunt distruse mai stiu eu ce simboluri americane (Statuia libertatii, Empire state building, Gemenii sau ce dracu or mai avea tembelii astia)
- ca nu exista cei "10 generali" care sa planuiasca mai stiu eu ce atac idiot asupra extrateretrilor
- ca nu exista celebrul si arhicunoscutul personaj din filmele-dezastru : CAINELE... cainele care pe parcurs ajungi sa descoperi ca este mai destept chiar decat stapanul sau
- ca nu exista personajul "destept", absolvent de MIT/Harvard/Princeton, care reuseste sa inventeze o racheta / virus / bomba care sa le-o bage in fundul extraterestrilor si sa ii extermine definitiv
- ca nu exista sentimentul ala de "unitate" al oamenilor simpli in situatii limita. In momente de genul asta oamenii devin niste fiare si iti taie si gatul doar sa le fie lor mai bine.
Sunt si personaje cretine de genul:
- fata lui Tomita care nu face decat sa racneasca ca o descreierata tot filmul
- fiul lui Tomita care e genul ala de adolescent rebel care iti vine sa dai cu masina inainte-inapoi cu masina pe mutra lui de dobitoc, care are doua idei fixe in cap total nerealiste.
In rest, filmul e de remarcat mai ales prin prisma sentimentului de disperare si de deznadejde care il transmite publicului...
|