View Single Post
Old 04 Jul 2005, 19:30   #56
MooShu
Novice

MooShu

Tocmai am venit de la CinemaPro si sunt dezamagit de filmul pe care tocmai l-am vazut.Am plecat cu gandul ca o sa am parte de un film bun care merita vazut.In schimb m-am ales cu o iritatie la tipete si zgomote.Pe Dakota Fanning nu o dor plamanii?? ca pe mine ma dor urechile.Filmul incepe in forta si e placut.Alienii ataca si sunt bucuros ca,dupa luni de zile, vad un film bun.Insa dezamagire:vad un "tripod"(mai mult o jucarie decat o entitate care ar trebui sa inspaimante cinefilii) care scoate 2 pistoale si imparte haotic in stanga si dreapta( culmea, pe Cruise nu-l nimereste nici de al dracu) niste lumini-lasere care dezintegreaza masa de oameni(pusi sa alerge bezmetici) si .....raman hainele care se aseaza alean pe pamant ca niste fulgi de nea.Am citit in CINEMAGIA ca Spielberg a fost ajutat de Cruise la realizarea filmului prin idei,sfaturi etc.Nu se vede:faza cu avionul 747 care cade langa casa familiei copiilor e penibila.In primul rand nu ar fi mai ramas nimic din aceea casa decat cenusa si lemn ars.In al 2-lea rand,masina nu are nici o stricaciune ca si cum ar fi fost mutata si apoi adusa la loc.
i_matei are dreptate: personajele sunt abia trasate,nu au acel feeling care ti-l da un alt film.Ray Ferrier(Tom Cruise): un tata dezordonat caruia ii pasa mai mult de el. Rachel Ferrier(Dakota Fanning): o "nebuna" care nu face decat sa tipe si sa strige: "Sunt teroristii?". Robbie Ferrier(Justin Chatwin): un lunatic care la inceput e atras dupa senzational ca apoi sa dea dovada de eroism prostesc lasandu-si familia pe campul de lupta in speranta ca va dobori un tripod si astfel va arata altfel in ochii tatalui.
Finalul e cat se poate de penibil si prost ales.Exterminatorii Terrei nu sunt doborati nici de tancuri,nici de 6 elicoptere sau 4 avioane(asta e armata care o detine Garda Nationala??) ci de climatul, aerul pe care il respira aproximativ 6 miliarde de fiinte umane.Penibilul sta aici: ne-au studiat timp de un milion de ani,sunt cele mai avansate fiinte, au cele mai moderne tehnologii dar au "uitat" de climatul pamantului pe care l-au atacat.
Un film mai prost de atat nu cred ca o sa mai vad in urmatoarele luni de zile.Nota : 2/10