View Single Post
Old 04 Jul 2005, 12:37   #23
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
deci si prin urmare...
one film down, two to go! si am inceput direct cu filmul cel mai prost, un film din competite, insa care nu stiu ce fel de sperante are, fiind de-a dreptul mizerabil

Igor Stenk: Tuning
un film din slovenia, facut dupa un scenariu la care a lucrat si dragul de Sinisa Dragin, si care este cam la fel ca Faraonul, pentru cei care l-au vazut.
povestea este a unui cuplu din slovenia, care au doua fete si bani destui, si care traiesc o viata cat de cat fericita. insa sigur ca da, daca totul este ok, trebuie sa fie o problema, si aia in casnicie. el se duce la curve cam pe peste tot unde e, si ea are o relatie cu un poet caruia ii publica poeziile de amor, etc.
problema este ca desi nu se mai iubesc nu pot traii impreuna, dar nici separat, ceea ce complica lucruriile, si face plot-ul filmului.
povestea ar fi putut fi buna de alta, daca se puneau accentele pe starea lor interoara, si nu se plimba atat prin tot mediul in care se afla. asa ca filmul a devenit un bulameci, ceva fara cap si coada, fara o tema principala si fara sa aiba nici un fel de miez care sa te fascineze, nici un mister sentimental sau ceva de genu asta. personajul principal a fost ales gresit dupa parerea mea... el este ca personaj, din scriitura deja, mediocru, insa nu este regizat sa apara in felul asta, adica etse fara continuitate... ea este ceva mai bine, si ca actrita dar si din scriitura, si asta ar face-o dupa parerea mea personajul care ar fi trebuit sa duca povestea in spate.
insa nu a fost asa, si filmul este plin de burti, gauri, si scene lipsite de sens, sensibilitate si sentiment. filmat cu curu si taiat la fel, filmul este o catastrofa pentru cei care asteapta o opera cinematografica mediocra.
ca mai exista si scene in care in oglinda se vede juma de echipa de filmare, sau ca obiectivul intra in lumina si se vad contururiile, ca exista o multime de greseli de racord, deh, asta este ceva care se poate intampla, insa asa de des cum a fost aici mi-a aratat ca filmul a fost facut la futu-i ma-sa.
culmea este ca titulul a fost ales bine, tuner, de la piano-tuner, insa desi se poate interpreta usor si se poate pune in relatie cu plot-ul, ai nevoie de multa imaginatie ca sa se poata explica.
all in all, un film care trebuie eviatat, un film fara sperante in concurs, un film pierdut intr-o imaginate prea bogata a unui regizor care a avut succes la un moment dat in viata, si care acum se crede tarkovsky sau cel putin kubrick... 3,5/10
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif