View Single Post
Old 02 Jul 2005, 11:58   #2644
bhuttu
Novice

bhuttu

Send a message via Yahoo to bhuttu
Million Dollar Baby - 7/10. Dupa Unforgiven si la concurenta cu Scorsese, in nici un caz nu i-as fi dat Oscar astuia pentru cel mai bun film in 2004. Dupa aia, daca asta e cel mai bun din 2004, inseamna c-am avut un an tare slab in privinta filmelor.
Dar daca trec peste rautacisme, e un film destul de agreabil, gen entretaining. Nu te pune pe ganduri si nici nu-ti baga in ochi nici o idee profunda, dar are cateva secvente care-ti apeleaza un pic latura emotionala (finalul, intalnirea gagicii cu ma-sa).
Un film cu anti-eroi, asa cum ii place lu' Eastwood sa faca. Mesajele filmului sunt destul de clare: "Tough ain't enough" ca slogan al salii de gimnastica si posterul cu "Winners are simply willing to do what losers won't" cam rezuma ideea filmului, si cred ca si ideile regizorale ale lui Eastwood. Filme cu ratati s-au mai facut, dar ratatii lui Eastwood muncesc si se straduiesc cu consecventa invingatorului.
Performatele actoricesti mi-au placut, in special Morgan Freeman, care poa' sa fie la fel de usor arab in Anglia, puscarias sau boxeor ratat. Hillary Swank si ea e bine, dar nu prea a vazut-i in altceva. Mi se pare ca i se si potriveste rolul. Cu nea' Eastwood am ceva rezerve, da' poate sunt eu carcotas. Oricum, nu-si face personajul foarte credibil.
Intriga e subtirica, dar filmul se bazeaza, cred, in primul rand pe vizual, dupa aia pe performantele actoricesti.
De ultimele am vorbit. Imaginea merge, dar fara sa straluceasca. Interesant zoom-ul pe cicatrice de la inceput, am mai remarcat niste steadicam frumos prin lupta pentru titlu dinspre sfarsit, cu un pic de indulgenta chiar si top-shoturile cu fiecare knock-out sunt dragute.
De nici o culoare nu-mi place cum intra vocea din off. Desi Morgan Freeman le zice bine, textele sunt de doi lei, si in plus, te face sa crezi ca filmul nu s-ar descurca fara ele. Ceea ce e rau.
Draguta intriga secundara cu antrenorul si popa. Imi place in mod deosebit replica aia cu "There's no such thing as a demi-God, you fucking pagan."
Si preferata mea e: "You're the meanest person I've ever met. I want to know who loves you."(Maggie catre Dunn, in spital).