Ce ziceti de ecranizarile dupa Dune: Filmul lui Lynch vs miniseria Scifi Channel originala plus Children of Dune? In afara de faptul ca multe concepte de baza ale lui Herbert sunt mai bine explicate in miniserie atmosfera(costume, scenografie, muzica) mi se pare mult mai reusita decat la Lynch. Minusuri evidente ale filmului de televiziune are fi accentul pus pe actiune si efectele speciale rudimentare, dar la un proiect de inceput (pentru ca se pare ca au intentia de a ecraniza mai mult din universul lui Herbert) si cu buget ca de televiziune- ce sa-i faci?-e de inteles ca au facut ce-au putut si-au tras tare pe aspecte mai comerciale fara a pierde insa-din punctul meu de vedere- esenta cartii. Children of Dune, desi realizat la numai 3 ani dupa originalul Dune face un salt valoric neasteptat si nu ma sfiesc sa-l numesc unul din filmele mele SF preferate alaturi de Al cincilea element, Brazil, Minority Report,A I, Contact, Seria Alien.