View Single Post
Old 09 Jun 2005, 18:29   #2477
BeNnY
Guru

BeNnY

Kontroll - 8.5/10 (ma gandeam la 8, totusi) - Pentru ca e un festin vizual in anumite momente si nici restul nu e chiar slab, dar nu e ceea ce ar trebui sa fie. Si totusi cateva momente raman intiparite in minte, gen cum ii impingea pe oameni. Absolut brutal. Am ratat inceputu', dar nu stiu daca de-asta n-am inteles ce era cu tipu'-n gluga. Deci, ce era cu tipu'-n gluga? (antipaticu' care-i tot impingea pe oameni)

ScurtmetrajeFest 9 iunie 2005:

The Cathedral - 9/10 - Animat, polonez si nominalizat la oscar. Ultimele doua parti le-am aflat dupa ce l-am vazut & nu stiam ca polonezii fac animatii asa bune din punct de vedere vizual, si sunt tot aici, vecini cu noi. Ireprosabil genial vizual & muzical. Si e si scurt.

Poveste la scara C - 8.5/10 - L-am vazut, pentru ca l-am intalnit pe Cristian Nemescu si mi se pare un tip ok. Si filmul si mai ok. Nu exceleaza in dialoguri, ca Puiu, dar cadrele (cartierul filmat a la Altman) as zice relativ unice in ro. Dar nu prea sunt in masura sa zic asta, ca nu am vazut foarte multe. Anyway, bun. Poate la acelasi nivel cu Daca aveti un minut... sau mai bun?

Doodlebug - 4/10 - Scurtmetrajul de debut al lui Nolan. Idiot & waste of ~5 minute.

Daca aveti un minut... - 8/10 - Majoritatea punctelor se duc spre Andi Vasluianu si vreo 2 se pierd pentru regizor & muzica absolut stridenta, nepotrivita si nereusita (trenuri?!)

Un cartus de Kent si un pachet de cafea - 8/10 - Puiu e cel mai potrivit sa puna realismul pe ecran obiectiv, fara indoiala, si asta si face, si cu actori buni si dialoguri la fel de bune, ca de obicei, dar atat. Nu m-a atras atat de mult faptul ca fiul era un comunist muist si rebengiuc un batran umil, umilit moral de tip.

Deci Teddy-ul de aur se duce catre Cathedral.