View Single Post
Old 08 Jun 2005, 22:14   #96
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by Pitbull:
"Desteaptä", cäci îi lipseste INTELIGENTA. Se învârteste în jurul unei probleme grave, pe care o constatä pertinent si o disecä abil, si dä cu bâta-n baltä peste tot unde încearcä sä fie "obiectiv", "creator", "personal".

Totodatä, e incredibil de maniheist în trasarea comparatiilor noastre cu alte natiuni (desi - CULMEA! - simte pericolul, si se gräbeste sä precizeze cä "Nu vreau sä spun prin asta cä suntem fundamental räi"; nu vrea, dar O SPUNE! Asta se numeste bulibäsealä ideaticä.) E trist cä un om citit, umblat si departe de a fi prost esueazä atât de departe în a distinge imaginea de ansamblu, în a depista just simptomele si diagnosticele altor popoare, în a construi o relatie justä între ele si noi.
Din nou, mai face o tentativä de reabilitare, când încearcä sä explice si sä justifice tarele noastre nationale - ce-am pätimit, ce ne-a traumatizat, ce ne-a dezumanizat. Dar, nici de astä datä, nu reuseste sä construiascä ecuatia. Argumentele lui, desi juste fiecare în parte, rämân disparate. Relatia esentialä a logicii întregii situatii îi scapä de la cap la coadä.
Rudimentar spus, tot articolul sunä cam ca un: "stii, esti prost... acuma, eu nu vreau sä spun cä esti prost... si stiu de ce esti prost... si recunosc cä nu esti prost... dar de ce nu esti si tu la fel de destept ca altii?" Sau, cum bine spunea Nenea Iancu: "Eu am toate cusururile din lume, dar am si eu o calitate..." / "Uite, vezi, ästa e cusurul täu! ...".
Meriti titlul de "portretrist cinemagia" si nu numai. Deja esti la a 2-a mare reusita.

Iar concluzia mea e: zäu cä n-are nici un rost sä dati cu noroi în el; dincolo de Tucä si Voiculescu, dincolo de agramatism, dincolo de plafonul cerebral, dincolo de persupusele si irelevantele preferinte sexuale
Tocmai d-asta trebuie dat cu tocana maronie in el. Revin cu citate, am picat pe jos de ras. Incredibil. Cica nu e bine sa indoi cartile la colturi, e semn de lipsa de respect fata de ele etc P-asta cu femeile am facut-o varza, e plina de perle si gogorite. Pe la jumatate am constat ca o indoiam din 2 in 2 pagini, asa ca m-am oprit.
insä, luat ca valoare absolutä, NU ARE DATELE a ceea ce-ar trebui sä fie un "cel mai mare scriitor" al unei perioade. DACÄ o analizä statisticä si obiectivä l-ar plasa într-adevär acolo... ar însemna cä stäm räu de tot!

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif