Originally Posted by Airlight:
una la mana: tailgunner is cool. scrie de 3 ori mai pertinent si mai romaneste decat contestatarii lui. vote TG.
pe el trebuia sa-l trimiteti la tiff, nu pe notorious..
|
Omule ai zis-o. Am si eu o intrebare pentru acest juriu fantomatic, care pretinde ca citeste forumul. :sick:
De ce nu s-a dus omu' nost', initiatorul acestui topic, la TIFF ?
Eu nu faceam fata:
1. pentru ca injuram filmul sau era schematic, asta in cazul in care nu stateam mai tot timpul beat.
2. Am afaceri de bibilit care nu-mi permit s-o ard aiurea pe la cluj si sa ma fure lumea de bani.
3.N-am chef de asta acum.
1. 2. 3. Asta ca sa clarificam intepaturile bashite ale lui leo de pe tiff. Si ca s-o spun pana la capat, juriul e clar
a second best choice, cu exceptia lui Benny care promite mult. Christi n-a mai scris vreme de sase luni pe forum, bese 2 posturi in concurs si pleaca la Cluj. Notorious (no offence man, am facut pace si am devenit amici la intalnirea mafiei cinemagia- zic eu) cronica ta aruncata in fuga nu m-a convins. Si ca sa recunosc pana capat - il preferam pe Herbert.
a doua: als lasa-l in pace pe rodriguez; are in el mai multa cinematica decat ai putea tu sa generezi vreodata (presupunand prin absurd ca ti-ai propune asta). He's a Mexi-CAN, you're a Mexi-NTZ.
|
Aici am ras iar. Aplaudacii s-au retras, au ramas oameni care nu se milogesc in fata unui
nume oarecum, repet oarecum, cunoscut in anumite cercuri de cinefili.
E valabil si pentru Sin City. E altceva Daca vei intelege ca privesti o noua forma de expresie vizuala, postmoderna as zice, bazata pe resursele celor vechi dar impachetata in asa fel incat sa transporte alte sensuri, daca intelegi, deci, forta si indrazneala acestui efort, probabil ca ai sa-l privesti altfel. Si macar ai sa-l respecti, daca n-ai sa-l si apreciezi.
a treia: pune-ti un semn de intrebare cand o generatie intreaga sustine un proiect de tipul asta si intreaba-te cat de sincron mai esti nu cu filmul, ci cu publicul in general. Pentru ca nici o evaluare critica n-ar trebui facuta in vid social, ci relativa direct la valorile si perceptiile actuale ale societatii cu pricina. Altfel spus avem nevoie de tine nu sa ne spui ce sa ne placa sau nu, ci de ce oare ne place sau nu un anume produs. (Meserie oarecum bizara oricum, dar sa zicem ca poate aduce insight-uri frumoase si argumentate.)
|
Ca Sin Citi e
altceva e clar, trebuie sa fii orb sau depasit de evenimente ca sa nu vezi evidentele. Este o reinventare, redescoperire a unui gen, mie mi-a placut foarte mult ceea ce a facut "rr" aici, cum a tras seva din comicsurile alea. As indrazni sa spun ca se apropie de ceea ce a facut Leone cu spaghetele lui westernului.
Cu mentiunea ca un astfel de experiment nu poate fi decat repetabil decat in cadrul seriei. Astept cu nerabdare partea a 2-a si a 3-a.
In final, sfatuiesc expiratii de pe cinemagia sa se duca sa se inchida in cinemateca si sa scrie pe clasic. E o mare diferenta in a iubi "timbrele vechi" (cred ca s-a vazut la mine din plin) si a contesta ceva ce nu poti intelege.
@Airlight
F. bun reply-ul tau, de bun simt si taios. Same to tailgunner.
Go tell it to the trees, egghead.
|
p.s.
Mai era unu' care contesta filmele lui rodriguez ... s-a dus.