Originally Posted by MinRep:
Originally Posted by Nae:
25th Hour. un film anit-american de la inceput pana la sfarsit.
|
Dude, mi-a placut mult ce-ai scris despre film, dar cu acesta afirmatie de incput nu sunt deloc de acord. Cum naiba anti-american? Vedem New-York-ul pe toate laturile sale, bune sau rele, frumoase sau urate si - mai mult de atat - se pune accent pe diversitatea lumii in care personajul nostru traieste (si nu ma refer numai la rase).
|
da, iti dau dreptate... intr-o masura.
dar: in primul rand america asta este aratata, deja de la inceput (scena cu cainele) numai din punctul subiectiv de vedere a protagonistului, care, fiind in situatia aia de suparare/tristete/frica, judeca america, judeca tot ce-i in jurul lui, si uraste lumea care-l inconjoara.
anti-american este si sfarsitul, unde este aratata solutia alternativa: "libertatea". dar acea "libertate" este asa de urata in contrast cu viata new york-ului, si protagonistul percepe situatia ca o alta inchisoare (vezi drapelul american aratat de mii de ori, vezi cadrele aratate, felul in care este filmat, fata lui fara bucurie, etc...). astfel cercul se inchide.
de aia cred ca filmul este anti-american, sau macar asa l-am perceput eu. totusi, ma bucur ca mi-ai citit post-ul.
@naughty... mersi si tie... the date was incorrect.