Originally Posted by Alex Leo Serban:
comentariu personal:
- fratii belgieni pleaca cu o noua palma (dupa cea pt "rosetta" din 1999); atunci presedintele juriului era david cronenberg - care, se verifica "regula" canneza, desi dat ca mare favorit, nu a obtinut nici un premiu! :o );
- filmul cel mai premiat este cel regizat de tommy lee jones - dar cred ca tlj ar fi preferat un premiu de regie in locul acestora...;
- arriaga este si scenaristul filmului "21 de grame";
- premiul pt haneke este pe deplin meritat - dar, dupa mutra pe care o avea, s-a vazut ca viza palma  ;
- cel mai frumos discurs: cel al lui jim j, care a multumit tuturor cineastilor (mari) alaturi de care a concurat, toturor celor care "fac filme din inima" :love: ;
- miine, toata lumea se duce sa vada "shanghai dreams"
- in juriu: mexicana salma hayek (vezi premiul pt arriaga); chinezul john woo (vezi premiul pt wang xiaoshuai)...
it's a wrap, folks.[/i]
|
Mda, am observat ca astea sunt in general si opinile criticii franceze. ba chiar mi se pare ca uneori ziaristii sunt un pic rautaciosi cu acest palmares. Cat despre favoritul tuturor, Cronenberg, aici chiar ca e mana lui Kusturica. Declarase intr-un interviu ca ceea ce il intereseaza este sa promoveze filmul de arta si nu aberatii de gen Matrix si alte chestii violente. desi nu am vazut filul lui Cronenberg, dupa titlu, filmul lui se cam incadra in aceasta categorie "de evitat".
Nici TLJ, nu parea foarte multumit cu premiile ce i s-au acordat, dupa mutra pe care o avea. Oricum pentru un prim film e deja foarte bine ca a participat si in plus nu pleaca cu mana goala.
Si ar mai fi o observatie. cred ca premiantii se pot ghici in seara in care are loc festivitatea de final, pentru ca, se pare ca sunt invitati sa re-urce covorul rosu numai cei care castiga ceva. Deci, cum nu au fost vazuti la deschiderea festivitatii nici lvt, nici, cronenberg, nici gvs nu a fost o mare surpriza lipsa lor din palmares. Nu stiu daca teoria asta sta in picioare, dar am facut si eu niste speculatii.
oricum prentru Cristi Puiu mi se pare o perfomata extraordinara. Bravo lui. poate o sa incepem sa ne miscam si noi un pic.