View Single Post
Old 23 May 2005, 01:52   #22
Floydman
Guru

Floydman

ceea ce rezulta din situatia evocata de film, sfasietor de trist, si aici filmul puncteaza, e ca multe din femeile avortive nu aveau, in acel sistem absurd prin mijoacele de intimidare si infierare comuniste, NICI O SANSA DE RECUPERARE. multe erau pierdute definitiv. fizic, psihic, social si mai ales spiritual. ceea ce clar era si vina sistemului. totul devenise o drama in cascade si morene. pacat ca filmul a surprins drama unidimensional. si mai e ceva, filmul mai puncteaza bine si la analiza incredibilei ipocrizii misogine a epocii in problema avortului. barbatii parteneri ai femeilor care avortau, care "ajutasera" femeile sa ia decizia avortului iar unii chiar si sa "rezolve la un nene pe care il stiu ei", puteau disparea lejer in ceatza...si nu ajungeau nici la militie, nici in inchisoare, nici la "reflector" la TVR si nici la gazeta de perete de la intreprindere...de parca nu ar fi fost la fel de raspunzatori.

filmul pt mine a avut o oarecare valoare istorica pt ca am reusit zic eu sa filtrez ceea ce era de retiunut. marturisesc ca pana la acest documentar nu stiam NIMIC despre situatia sociala antedecembrista provocata de Decretul nushtiucat.....
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif