View Single Post
Old 21 May 2005, 18:07   #617
Chantal
Junior

Chantal

Thank you, Longshot, for the countdown.

Cineva a propus o saptamana (!!!), dar mie mi se pare imposibil de asteptat atata!

Asadar, chestii bune:
- imaginea, cinematografia, efectele, Ewan McGregor, Ian McDiarmid, jocul lui Christensen dupa ce trece la the Dark Side, legatura la final cu Episodul 6, dinamismul actiunii, moartea Jedi-ilor (filmat bine, muzica etc.), uciderea younglings-ilor de catre Anakin (da bine masura cruzimii), faptul ca o sugruma pe Padme (in economia situatiei e excelenta miscarea, din pct de vedere cinematografic), duelul Anakin vs. Obi-Wan (intradevar te tine tintuit in scaun)

Chestii mai putin bune:
- muzica nu mai calca exact pe tiparul SW, are ceva accente de epic (ca e la moda, nu era cazul), montaj cu "gauri logice", scena de inceput a filmului, cu luptele alea cu trilioane de nave si robotei, de nu aveai unde sa arunci un ac (unde mai e human input, ca in Hope si Empire??), Grievous care tuseste tot timpul (bad smoking problem?!?), jocul lui Christensen pana la Sith-Dark Side, jocul absolut penibil al lui Portman, de fapt au stricat cu totul personajul, transformand-o intr-o pustoaica matzaita (a fost Queen of Naboo, ce naiba!), total diferita de episoadele anterioare, replicile amoroase dintre Anakin si Padme (de o miorlaiala complet penibila, radea lumea in sala), momentul mult prea scurt si insuficient exploatat cand Anakin chiar trece la the Dark Side (in afara de o lacrima si o fata impietrita/inexpresiva, altceva nu prea marcheaza momentul, care ar fi trebuit sa fie climaxul filmului), asta mi se pare un 'minus' major al filmului - exact ce astepta toata lumea sa vada cel mai mult, cum devine Anakin rau, exact asta e tratat fugitiv -, soparloiul pe care calareste Obi-Wan, si cea mai penibila dintre toate - nasterea gemenilor, ca pe dopu' de sampanie!

In concluzie, mie mi se pare totusi cel mai bun din cele 6 (la egalitate cu Empire), asadar ma mai duc o data sa il vad in seara asta! Ce 'mental notes' imi mai fac azi, va ma zic maine!

The Force with you and me... :happy:
(The Tempest, IV, 1, 17)
Chantal is offline   Reply With Quote sendpm.gif