View Single Post
Old 20 May 2005, 02:09   #120
jediklaus
Senior

jediklaus

raspuns pentru M0n0

În primul rând vreau sã vã spun cã sunt neplãcut surprins cã o banalã expunere de pãreri despre un subiect anume (în cazul de faþã despre cel mai bun film SF) poate genera dialoguri aproape dure între internauþi. Ceea ce am vrut sã spun cu faptul cã seria "Star Wars" mi-a influenþat copilãria este cã respectiva copilãrie s-a desfãºurat în anii de dinainte de 1989, mai precis în anul 1982, anul la care mã refeream când am vãzut prima oarã filmul "Star Wars". În ce sens mi-a influenþat copilãria? Ei bine, pe vremea aceea, CINEMATOGRAFUL ERA SINGURA SURSà DE DISTRACÞIE VALABILà DIN ROMÂNIA. Nu existau Internet Cafe-uri, nu existau revistele "Playboy", "Bravo", "FHM", "Cosmopolitan", "Chip", "Level" ºi altele de genul acesta (înþelegeþi de ce am dat aceastã varietate de reviste???). Mi-a influenþat copilãria pentru cã pânã la acea vârstã (de 11 ani, câþi am avut în 1982) EU NU AM PUTUT CITI ALTCEVA DECÂT CÃRÞILE DE ªCOALÃ, DEOARECE CELELALTE CÃRÞI NU SE GÃSEAU ÎN LIBRÃRII SAU SE OBÞINEAU FOARTE GREU!!!! Nu aveam jucãriile de care sunt pline astãzi magazinele, nu aveam posibilitatea sã-mi dezvolt diferitele calitãþi ºi aptitudini decât dacã frecventam cluburile deschise la Casa Pionierilor ºi ªoimilor Patriei. Nu ºtiu dacã înþelegeþi ce vreau sã spun, dar pe vremea aceea NU ERA NIMIC PENTRU CARE Sà TE ZBAÞI ÎN AFARà DE PROCURAREA DE HRANÃ, NU AVEAM DECÂT DOUà ORE DE PROGRAM TV. În schimb aveam cenzurã cât cuprinde, fricã ºi teamã din belºug, urã cât cuprinde faþã de un sistem care a înrãit oamenii.
Nu ºtiu câþi ani ai prins din acea perioadã, M0n0, dar dacã ai auzit de la cei mai în vârstã de acea perioadã, atunci îþi poþi face o idee despre ce am vrut sã spun cu faptul cã "Star Wars" mi-a influenþat copilãria. Eram la vârsta la care mã agãþam de orice sã pot evada din mizeria socialã în care trãiam.
ªi filmul, mai exact cinematograful, era cu adevãrat o oazã de culturã, pentru cã rulau filme destul de bune. Ai auzit de filmul "Câinele electronic" sau "Un poliþist extraterestru"??? Sunt comedii, fãrã "Fuck" sau "Shit" (cum se mai aude prin comediile de acum), care pentru un bãiat de 11 ani au însemnat ceva. Iar "Star Wars" a însemnat totul!!!!! Cam asta e.
PS: Voi încerca sã fiu mai scurt ºi concis, dar, ce vreþi, abia dacã am ºapte zile de când m-am bãgat ºi eu în seamã pe acest forum!!! Salutare tuturor!
jediklaus is offline   Reply With Quote sendpm.gif