Originally Posted by herbert:
despre festival cititi corespondentele Eugeniei Voda din www.jurnalul.ro. excelent scrise, multe detalii. munceste pe cinste, scrie pe genunchi, relateaza ca la fotbal, nu ca altii (nu-i mai numim)...
vedeti si Iulia Blaga in www.romanialibera.ro, care a comis o cronicheta la "Lemming", in regia lui Dominik Moll, film care a
deschis festivalul.
doamne, ce-mi pare rau ca n-am ajuns la Cannes 2005.
|
1 'descrierea' ta facuta 'genuei' ne-a amuzat pe toti criticii prezenti la cannes :lol:
2. chestia cu 'ca la fotbal' nu stiu, insa... s-ar putea sa nu-i placa nici ei!

(dupa cum nu-mi place nici mie: un spectator de film are, totusi - sau ar trebui sa aiba! - alte reflexe decit un microbist...)
3. da, iulia munceste pe rupte - e cea mai harnica de aici; si eu o citesc cu mare placere
4. 'nu ca altii'... hm... daca asta se vrea un fel de aratat obrazul in directia mea (printre altii), nu si-a atins scopul: nu sint aici sa fac 'prestari servicii' - scriu cind vreau & cind se poate, mai putin pt libertatea si mai mult pt dilema & idei in dialog; prefer sa vad multe filme si sa le diger in tihna...
5. 'doamne, ce-mi pare rau ca n-am ajuns la cannes 2005'... eh! :huh:
PS totusi, iata topul meu de pina acum:
1 'last days', gus van sant (10/10)
2 'match point', woody allen & 'hwal', kim ki-duk (9/10)
3 'sangre', amat escalante (in 'un certain regard'(8/10)
4 'lemming', dominik moll ( 7/10)
5 'where the truth lies', atom egoyan (6/10)
6 'bashing', masahiro kobayashi (4/10)
(plus un excelent documentar - 'midnight movies: from the margin to the mainstream' de stuart samuels, prof & critic de cinema, dspr faimoasele 'pelicule (underground) de la miezul noptii' care au devenit, gratie programarii dupa h 24, filme-cult; in ordine: 'el topo, 'night of the living dead', 'pink flamingos', 'the harder they come', 'rocky horror picture show' & 'eraserhead' :love: ))