View Single Post
Old 12 May 2005, 00:31   #2223
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Jackie Brown, film tipic Quentin Tarantino. cu un samuel jackson jucand un rol splendid, de mafiot negru, traffic de bani, si un deNiro impecabil, prost impuscand cea mai sexy gagica din film, numai pentru ca-l enerva, si ca el 'nu bate femei'. hehehe, genial. o placere. 8,5/10

The Man Who Knew Too Much - Alfred Hitchcock.
filmul din 33 a fost neasteptat de bun, fiind totusi inceputul carieri lu' Hitchcock ca 'master of suspans'. remaku' pe care l-am vazut apoi, cel din '58 a fost slab de tot, chiar trist, lasandu-mi un gust amar in gura. plictisitor... dar primu mi-a placut mult, desi povetsea este cel putin ciudata.
cel din 33 8/10 si cel din 58 6/10

Deux Hommes Dans la Ville (1973), un film de Jose Giovanni cu Alain Delon. o critica sociala draguta, cu un prostagonist jucat si scris bine, si cu o poveste cel putin buna. un film care m-a pris din multe puncte de vedere, mai ales acela ca nu poti fugii de trecut. frumos. 9,5/10

The Stranger a lu' Visconti... desigur, ecranizare dupa romanul acela splendid a lu' Albert Camus. pacat. m-am asteptat la mai mult din partea lu' Visconti. bine, cateva scene facut frumos, chiar mai bune decat in carte (scena cu mosu' si cu catelu' din bloc, scena din morga, scena din tribunal, si scena cu preotu'), dar pierzand tot c-avea cartea asa de frumos. imaginile frumoase de multe ori, dar nu pastreaza nici o continuitate cum trebuie, ceea ce devine derutant, si ceea ce m-a indepartat de film. greu si lung de multe ori. insa: un marcello mastroiani superb, ca in felliniurile lui, cu un charme extraordinar, si cu o putere incredibila de exprimare...
filmul mai prost decat cartea... cu mult.
totusi.....8,2/10

(p.s. e la moda culoarea?)
Nae is offline   sendpm.gif