View Single Post
Old 09 May 2005, 02:49   #24
ricutza
Babyface Killer
 
ricutza
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2,221
Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
hmmm...ma simt usor sabotata...scrisesem o cronicutza micutza de care insa eram destul de incantata si tocmai cand am vrut sa o trimit, a disparut miraculos...si nu era salvata ...voi incerca sa o refac dar ma tem ca nu va mai iesi la fel de bine.....

Alfie

Filmul este povestea unui pierde vara care constientizeaza ca nu isi poate trai intreaga viata fara sa isi asume responsabilitati si ca exista avantaje si ale implicarii in relatiile de prietenie si in cele de iubire. Regizorul Charles Shyer cunoscut pentru filmele "Tatal Miresei 1 si 2", incearca sa creeze o comedie romantica iesita din tipare. Din acest motiv, eroul interpretat de Jude Law ("Cold Mountain", "Closer", "Gatacca", "Talented My. Ripley") este atipic, fiind mai aproape de un personaj negativ decat de unul pozitiv. Multe din fanele acestui film ar detesta un corespondent al lui Alfie din realitate, dar felul in care acesta este prezentat in film, te face sa-l adori. La acest lucru contribuie si adresarea directa a personajului catre spectator. Complicitatea dintre Alfie si public, pare sa fi functionat insa mai bine in 1966, in prima varianta a acestui film ce-l avea in rolul principal pe Michael Caine. Tehnica aceasta a mai fost utilizata intre timp in numeroase filme (de exemplu mai recentele "Fight Club" si "Amelie") motiv pentru care folosirea ei in varianta din 2004 a filmului, ar fi trebuit sa aibe la baza un motiv serios, care din pacate lipseste.
Subiectul pe care il abordeaza "Alfie" face ca acesta sa fie pe placul multor femei . Singurul element care salveaza filmul de la catalogarea: "comercial", este sfarsitul foarte diferit de cele tipice americane, care gaseste personajul cu mai multe probleme decat avusese initial, probleme ce in plus nici nu sunt rezolvate. Mai mult, nici macar nu se stie daca ele au sau nu solutii , daca personajul si-a ratat total sau nu, sansa de a fi fericit... Constructia finalului prilejuieste analizarea si altor probleme ce apar pe parcurs (responsabilitate, fidelitate, respect fata de prieteni, avantaje si dezavantaje ale trairii vietii la maxim) dar reuseste acesta oare sa salveze tot filmul? Unii ar raspunde afirmativ luand in considerare si interpretarile actorilor (Jude Law, Susan Sarandon, Marisa Tomei sau Jane Krakowski) dar si comicul situatiilor sau cel al replicilor. Altii insa ar putea considera ca filmul este mult prea sec pana spre final, si in plus nici nu aduce mari modificari fata de varianta din 1966. Acest lucru i s-ar putea reprosa si lui Jude Law, care desi joca bine, se multumeste sa isi construiasca rolul in acelasi fel ca si Michael Caine, in loc sa incerce sa-l redescopere. In plus, el nici nu beneficiaza de umorul natural britanic care se potriveste mult mai bine situatiilor.

Adevarul insa, este undeva pe la mijloc, filmul avand si plusuri dar si minusuri motiv pentru care "Alfie" este o experienta interesanta dar nu necesara.
__________________
"Nobody puts Baby in the corner"
ricutza is offline   Reply With Quote sendpm.gif