Originally Posted by obvious:
uuu...gata, il vazui si eu.
|
great...
ce nu inteleg eu, si aici s-ar putea sa-mi sara in cap toata lumea cinemagica, este ridicarea in slavi a alexandrei maria lara pentru acest rol. nu ii contest calitatile actoricesti, ok, dar de ce aici?? avea un personaj neinteresant din scriitura (desi ca martor al scrierii istoriei, personajul real era fascinant, and i know), realizat slabut, pe alocuri antipatica nevoie de a deschide niste ochisori imensi si a-si anula restul fetei in virtutea unei imagini "dragute, corecte, bombonicice". si cand in film exista actrite de talia Corinnei Harfouch (madame goebbles-GENIAL) sau si mai bine Juliane Köhler (eva-asisderea), care vin in fata nu cu reconstructii dupa portret istoric, ci cu personaje, cu realitati, de ce glorificam..altceva?
nu stiu, ramane intrebarea.
|
my, my, chiar asa?
personajul real este/ a fost fascinant, da. dar si in film este bun. iti trebia un rol, care sa fie cat se poate de naiv, un rol narativ. si asta a fost rolul potrivit. spune-mi, cum altfel ai fi vrut sa arati toata povestea daca nu prin ochii (da, mari si de papusa) a secretarei? iti trebuia rolul asta, si asa cum a fost facut, a fost genial.
ideia filmului a fost sa-l arate pe hitler uman (cat de cat), sigur, ca un nebun, dar ca om. deh, si ca sa iti reuseasca asa ceva, ti-a trebuit personajul asta, si toata povetsea, hitler si tot ce s-a vazut in film, sa fie aratate prin prisa ei, si prin monologul ei, care in germana suna si este splendid.
ca alexanda maria lara nu este la fel de buna ca celalate actrite din film, bine, d'accord.... dar n-a fost nici slaba, si ceea ce-a facut pentru filmul asta a fost bine, lcu masura, si la locul potrivit. incearca sa gasesti alt personaj feminin pentru acel rol, si o sa vezi ce probleme ai. ea a fost perfecta pentru ceea ce-a trebuit sa faca.
all in all, film foarte bun. fuhrer-ul sau FORUL ca personaj mitic-purtatorul de popor (mult de discutat in legatura cu simbolistica de aici) inspre..?
de multe ori am avut o senzatie vonnegutiana pe parcursul filmului. si premisa. der untergang.
hier endet der Reich.
|
Das Reich...