Unlikely Messiah
|
"În toate avem nevoie de organizare - pânä si în artä!"
("Caligula", Albert Camus)
Cicä "normalizare"...! Ghici ghicitoarea mea! Cine se justificau la fel?
Räspuns: la fel se justificau Lenin, Stalin, Mao, Dej, etc. - si ultimul pe listä, cu voia dumneavoasträ, Nicolae Ceausescu.
În viata mea n-am pomenit o decizie mai idioatä. Ati gândit-o efectiv cu curu', iar räspunsul de mai sus, apropo de cafenea, e o perlä de incoerentä - dacä i-a priceput cineva sensul, facä bine si tälmäceascä-l.
Mäi bäieti, puneti mâna pe lopeti si dati-vä cu ele-n cap - poate se desteleneste nitel. Dacä nu vä pricepeti, întrebati, cä nu-i rusine. Uite cum trebuie sä faceti:
1) Evitati la maximum stergerile de mesaje. Am mai spus recent, da' väd cä eu vorbesc, eu aud: aplicati la maximum "move", "split" si "lock". Folositi "delete" numai când mesajul e OFENSIV - sau, in extremis, când e atât de gol de orice continut, încât pur si simplu celelalte formule nu-si au rostul, iar un "move" si/sau "split" n-ar face decât sä creeze un topic inutil. Dar, de fapt, în cazul ästa îl puteti läsa în pace. Lumea o sä-l ignore, va trece peste el, si topicul va merge mai departe.
(In treacät fie zis, uneori si divagatiile de întindere limitatä pot fi interesante.)
2) De asemenea, puteti cenzura färä nici un avertisment doar O SINGURÄ ALTÄ CATEGORIE DE MESAJE/TOPICURI - si anume: SPAM-urile. Si ca sä fie clar despre ce e vorba, spam e atuncea când se încearcä folosirea abuzivä a spatiului de pe forum, în interese sträine acestuia. Dacä un om pur si simplu posteazä un mesaj sau creeazä un topic färä legäturä cu cinematografia, dar care nu face publicitate la nu stiu ce (website-uri, comert, jocuri piramidale, etc.), nu existä motive suficiente pentru a-l sterge.
3) În genere, dacä aveti dubii (si sper sä aveti cât mai des, cä vorba rumânului, "dubito ergo cogito"), nu vä repeziti sä încuiati un topic imediat, numai fiindcä vorbeste despre altceva. Nu se stie niciodatä când va prinde si când nu. Dacä nimeni nu marseazä, o sä moarä singur. Folositi "lock" NUMAI dacä, desi topicul vegeteazä, autorul si-l promoveazä artificial, cu mesaje noi.
4) Întrucât räspunsul lui Raptor despre Cafenea e neclar, precizez: aici puteti läsa orice topicuri care nu sunt ofensive sau spam. Dacä-i arde cuiva sä propunä o discutie despre Oprisan, RAFO Onesti, referendumul pentru Constitutia Europeanä (pe care, apropo, Olanda, Franta si Germania o vor respinge in corpore, slavä Domnului!), blidul de lemn al lui Attila, profilul psihologic al Marchizului de Sade, lenjeria intimä a Printesei Stéphanie de Monaco sau pläcinta cu brânzä pe care i-a fäcut-o bunica vineri, n-are decât! O sä prindä sau n-o sä prindä! Cä de-aia-i "Cafenea"!
Asa cä mai potoliti-vä cu pulsiunile astea glandular-paranoice si mai bine aplicati regulile si penalizati neregulile din primul topic de-aici - cä, har Domnului, omul äla a muncit acolo, si tuturor moderatorilor li s-a fâlfâit de ce scrisese el. Si scrisese bine!
|