View Single Post
Old 28 Apr 2005, 18:09   #111
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Originally Posted by radu83:
Originally Posted by BeNnY:
Un must-see SF e Dark City. (de-aici s-a inspirat Shyamalan pentru The Village?)

nu stiam eu de unde venea senzatia de deja-vu din momentul in care am vazut The Village. Desi e cam mult sa spunem ca Dark City ar fi sursa de inspiratie, nu putem sa nu remarcam asemanarea

Mai degraba vad o asemanare intre dark city si matrix... desi nu cred ca a fost destul timp intre cele doua ca sa se poata inspira unul din altul (adica, atunci cand a iesit dark city, matrix era deja in filmare).

Exista o asemanare intre dark city si village, dar nu este o tema rar intalnita in cinema (oameniicare traiesc o iluzie, prinsi intr-o lume controlata with no way out). Iar Shyamalan nici nu pare genul care sa se inspire.

Remarcabil la dark city este ca, desi prima para il vazusem sumar in 2001 pe hbo cu o imagine proasta si cu o minte mai necoapta (nu ca acum ar fi cu mult mai coapta), am retinut detalii cum n-am mai retinut la un alt film. Si pana in ziua de azi stiam ca era un film bun si imi placuse. a avut un impact asupra mea cum putine filme au avut.

Il clasific ca "unul dintre cele mai bue s.f.-uri" si unul din filmele mele favorite din anii '90.