diarios de motocicleta - il asteptam cu destula ardoare pt ca in cele din urma sa nu imi placa 100%... bai, ce sa zic: filmul e brici filmat (imaginile americii de sud, de la desert la muntii din chile si la la paz 'cea mai inalta capitala din lume' iti rapesc ochii & sufletul ! :love

, e jucat super de gael garcia bernal (care cred ca l-a 'luat' pe lista de 'european shooting stars' pe eduardo noriega !), mai bun decat in almodovarul 'so-so' 'la mala education', dar si de un actor pe care, uite, shame on me, kiar nu-l cunosteam, rodrigo de la serna - amandoi fac sarea si piperul filmului lui walter salles. dar oare de ce salles nu-i lasa pe cei doi, totusi, sa ne fie simpatici, asa cum ne erau paul giamatti si thomas hayden curch in 'sideways' ? yeah, poate ca filmul nu este radiografierea unei prietenii (cum era filmul lui alexander payne), ci doar, dupa cum se auto-numeste, povestea a doua persoane care au mers una alaturi de alta pe parcursul unei lungi calatorii. dar a bit too much politics for my taste...
as fi putut sa intru in platitudini legate de caracterul initiatic al drumului pt doi prieteni bla-bla-bla. eu zic doar ca 'diarios de motocicleta' este filmul setei de cunoastere (a lumii si implicit a sinelui). 'cum pot simti nostalgie pentru o lume pe care n-am cunoscut-o niciodata ?'
8-9/10 (adica printre the year's bests !)
p.s.: il asteptam pe salles anul acesta cu 'dark water', remake-ul american plin de 'avantaje comparative' (ca sa vorbesc in termeni economici

) al celui mai rafinat horror japonez pe care l-am vazut pana acum...[/quote]