View Single Post
Old 20 Apr 2005, 16:02   #16
bellhop
Guru

bellhop

Re: Cannes 2005 - presedinte Kusturica

Originally Posted by herbert:
Cannes 2005 se tine intre 11 si 22 mai. Emir Kusturica (Fellini din Balcani ) va prezida juriul. Iata un fragment din declaratia sa, reprodusa si in presa romaneasca:
"Vreau sa multumesc Festivalului de la Cannes care mi-a premiat de doua ori filmele (...). Acum este randul meu sa apar valorile festivalului: ca presedinte al juriului, imi asum misiunea de a plasa esteticul si artisticul in centrul manifestarii"...

Cred ca Emir Kusturica va trebui chiar sa reabiliteze esteticul si artisticul festivalului, dupa ce psiho-postmodernul(deranjat de video casete) Tarantino l-a tavalit destul de rau, decernand Palme d'Or-ul lui Michael Moore...
Sper ca Emir sa se debaraseze de antiamericanism si de euroscepticism si sa-si trateze nostalgia dupa vechea Iugoslavie.
Poate reusesc sa fac un interviu - pana la festival - cu Emir Kusturica.

esti PROST informat si ERONAT vituperat, nu Tarantino i-a dat premiu cel mare lui Moore, Tarantino si-a afisat deschis preferinta pentru Oldboy, si tot lui i se datoreazã includerea filmului în competitie initial, mai citeste, mai informeazã-te;

cît despre Kusturica as spune cã la ora actualã e si el pe acelasi fund de cãldare coclitã în care zace si Daneliuc si alti aurolaci balcanici, scandinavi si de prin alte euroregiuni, clocind bãsini cu iz local si pretentii artistice, inapti de a depãsi regionalismul încurajat si subventionat, mãrginiti la cuibarul si ouãle lor, asa cã scuteste-mã de ode lesinate pentru niste circari locali si de comentarii de presã scrise de conicari-habarnisti si neaveniti;

iar next time roade-ti ungiile bine si vino cu ceva nou si interesant, topicul original despre Cannes e Cannes 2005, zi mersi lui Ambra Bro c-ai vãzut si tu lista;

solicit moderatorului stergerea acestui thread liric neajutorat;