Police Story (Ging chaat goo si) -
3/10: nu sunt deloc fan al genului si rar vad astfel de filme (cu atat mai putin pe PRO TV), dar mi-a atras atentia o scena din deschidere, o urmarire cu masini printr-un sat saracacios aflat pe panta unui deal, copiata cu nerusinare de Michael Bay in "Bad Boys II". Dar trecand peste asta, filmul nu a fost foarte rau, iar Jackie Chan amuzant ca intotdeauna, numai ca... noah, totusi...
Vertigo -
10/10: Dupa ce am citit cartea (care, sincer, mi-a lasat o impresie proasta), m-am gandit sa fac o noua incursiune in filmul pe care eu il consider capodopera lui Hitchcock si unul dintre cele mai mari filme facute vreodata. M-am mirat sa vad cate am uitat sau, pe de alta parte, cat de mult poate surprinde un film pe care credeam ca-l stiu destul de bine. Mentionez doar cat de mult reuseste Hitch sa tina un moment lung de intensitate maxima intr-un singur cadru (precum sarutul din a doua jumatate sau in final cand Stewart si Novak urca din nou ascarile. Ar fi prea multe de zis si, oricum, nu stiu pe unde a esuat topicul despre Maestru...