View Single Post
Old 19 Apr 2005, 18:28   #1962
notorious
NBK

notorious

gojira - am zis sa merg la el oricum, la 'union', nestiind cand o sa mai am ocazia sa-l vad (pe video, cd, la cinema, oriunde). adevarul e ca nu stiu unde mi-a fost mintea: un monster flick reprezentativ, cu o gojira de cauciuc, gratioasa ca o poseta & cu o dantura de piranha. adevarul e ca are cateva imagini marfa (cele filmate pe timp de noapte, cu monstrul iesind din ocean precum din the infamous lochness) si niste efecte speciale notabile pt 1957. parca era sa intre in competitia pt oscar (categoria cel mai bun film strain), dar a pierdut in fata lui 'shichin no samurai'. stupize, stupize !

5/10

sanjuro - un altfel de kurosawa, care pune accentul mai mult pe umorul negru de situatie si ironia si sarcasmul replicilor personajului sau principal (jucat de un mifune parca mai proaspat decat in orice film manipulat de kurosawa ), o varianta mai cinica si mai violenta decat cea din 'yojimbo'-ul realizat cu un an in urma. diferit fata de ulterioarele 'ran' sau 'kagemusha' (nu si peste acestea, insa), mult mai frumoase prin poezia replicilor, care curgeau din gura personajelor ca niste versuri de shakespeare... well, i guess you can't have everything.

8.5/10