mda, optimism...
trebuie sa spun ca si eu sunt optimist. insa stiu ca ne mai trebuie inca multi ani pana cand cinematorgafia ro. sa ajunga intr-o zona mai buna (cu filme mai de succes).
@vlad...
miciile inventii la filmari pe care le-ai numit tu, nu m-au convins. asa ceva se face practic peste tot. insa nu exista asa de multi oameni cu talentul lu' kurosawa, asa ca nu compara. totusi, bugetul care este alocat de la cnc este mic. numai pelicula, prelucrarea, aparatul si luminiile costa incredibil de mult, si suma care este primita este un kkt. am lucrat la un film pe banii cnc-ului, si a fost trist... productia nu a putut fii finantata numai din acei bani.
multi bani nu se mai pierd. asta nu este un motiv. cel putin regizorii tineri nu-si fura banii, pentru ca vor sa faca filme bune. ca aia batrani se fura intre ei, da, e trist, dar nu e asta motivul pentru care nu reusim sa facem filme cum trebuie. ric a numit acolo 'lipsa de imaginatia', si da, are dreptate. nu stiu dece, dar filmul ro. incearca sa se centreze pe temele de probleme sociale, sau pe cele pre/post-decembriste, de care lumea s-a cam plictisit. filme despre curve am vazut destule, ca traim in mizerie la fel, si ca ne vindem copii este cunoscut. totul este pus intr-o lumina urata, si radiografia sistemului este slabuta... asa se creaza numai o imagine distortionata a romaniei, care da, castiga premii in europa, dar care lasa publicul roman cu un gust amar pe buze...
si romania nu este asa. asa cum o vad eu, rar, ea este o tara, care desi este intr-o lupta cu o mizerie umana si materiala, este fericita. oamenii pe strada rad, se distreaza, si de fapt, exista o atmosfea calda si primitoare.
kusturica a facut filme de genul asta, si inca le mai face. o lume aparent urata, care insa in interior este frumoasa... poate asa ceva ar ajuta si cinematografiei ro.
raman optimist... sa moara babalacii, si apoi, sa vina cei din urma, cei cu experienta de viata, si cei care stiu ce inseamna viata... sa faca filme bune!
|