vlad,
bine ai venit pe aici, vad ca n-ai nimerit foarte grozav, dar oricum era nevoie de o voce ca a ta. scrie si tu cu gandul la cei care citesc si nu se manifesta, sau la cei care vor citi peste veacuri, etc. :oops:
Originally Posted by vladvaidianu:
ceea ce ma deranjeaza pe mine e ca dupa tot filtru de spagi, relatii , incompetenta, banii ajung totusi la cineva si cu exceptia lui cristi puiu, se pot considera aruncati. si dupa asta urmeaza un lung sir de lamentari. nu avem bani. publicul nu e interesat...
|
ai perfecta dreptate. si pe mine ma uluieste sistemul si cat de descurajati sunt regizorii dintru inceput - nici unul nu isi pune problema sa ramburseze macar banii cnc-ului, daramite sa iasa si un profit! totul se rezuma la niste sute de mii de euro trecuti prin niste case de productie in drumul catre un negativ. iar la distributie, pauza, de asemenea, mi se pare ca se depune un efort substandard, chiar cand au ceva cat de cat vandabil pe anumite piete. nu mai are nimeni timp si chef de asta caci se arunca spre urmatoarea sesiune de finantare, yum!

bizar sistem, si nu numai in romania, dar in intreaga europa...
pt a treia oara spun ca nu exista nici o legatura intre interesul publicului si sursele de finantare. nu are nimeni pretentia ca filmul sa fie comercial ( sa arate ca cele americane). si totusi radu munteanu asta s-a chinuit sa faca. furia o sa intre in istoria cinematografiei ca primul film in care romanii au reusit sa copieze un videoclip de negri.
|
n-am vazut filmul, dar incep sa cred ca realmente trebuie. sper ca l-a scos mediapro pe dvd.
eu nu dau din gura cu mainile in buzunar. paltesc taxe grase statului roman. o parte au ajuns in bugetul filmului de mai sus. atat timp cat eu nu pot decide: banii mei vreau sa mearga in buzunarul lui cristi puiu si nu al lui radu munteanu, imi permit sa spun ca am platit niste taxe degeaba.
|
daca prin cele de mai sus indici ca lucrezi in media, mi-as permite sa te intreb daca esti sigur ca firmele care hranesc cnc-ul nu pot sa isi aleaga direct pe ce cai pariaza - deci sa finanteze direct filme in loc sa plateasca darile catre cnc. daca vorbesti ca platitor de impozite, si deci totul este mult mai retoric, hmm. what can i say
al treilea lucru care ma deranjeaza e imaginea romaniei, a filmului romanesc. cristi puiu a castigat 8 prmii. sinisa dragin 4, mitulescu un golden palm si un nhk la sundance. de obicei filmele proaste care nu prea iau nimic prin strainatate cunt consolate acasa cu ceva prmii. nu trebuie sa fi critic ca sa numeri premiile...
|
dom'le, pe mine asta cu premiile pe la festivaluri europene care suporta multe ma lasa rece, dar mi s-a parut fabulos ca a obtinut mitulescu nhk-ul la sundance. si nu s-a facut destul zgomot pe treaba cu pricina, gasesc eu.
si cu toate acestea, optimismul meu nu are limite in privinta filmului romanesc. cred, pur si simplu, ca vom asista in urmatorii cinci ani la o renastere. sau mai bine zis, o nastere

vom avea cinematografie, ai sa vezi!
respect,
ricciotto