View Single Post
Old 19 Apr 2005, 01:43   #12
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by Bulumulu:
ts ts ts!
stii ce ne lipsesc? baieti din astia pesimisti superproductivi in a critica filmul ro actual, bun si prost (asa cum se poate) ; stand cu mainile in buzunar si dand din gura aiurea si fara a cauta raspunsuri/solutii... no offence, dar ia o gura de aer cinematografic din europa de est k sa-ti faci o idee despre liga in care jucam... ai niste raporturi dezaxate.
pt ceilalti coabitanti ai cinematografia ro@cinemagia, romania nu e singura tara cu probleme de genul cnc, spagi, connections etc (stiti voi)... nu vreau sa sun superoptimist, dar se face ce se poate... desigur, s-ar putea si mai bine (intotdeauna), insa nu de pe o zi pe alta...

nici nu are rost sa ne plimbam prin toata europa de est. acasa e suficient. filmele marfa si banii si furia sunt comparabile ca buget . regizorii cam de acieiasi varsta. de ce e diferenta atat de mare intre cele 2 filme? pt ca radu munteanu nu stie scrie.
ceea ce ma deranjeaza pe mine e ca dupa tot filtru de spagi, relatii , incompetenta, banii ajung totusi la cineva si cu exceptia lui cristi puiu, se pot considera aruncati. si dupa asta urmeaza un lung sir de lamentari. nu avem bani. publicul nu e interesat....nu ma refer la protestele celor care inca nu au facut nici un film si de cativa ani se tot plimba cu scenarii pe la cnc fara nici un rezultat ( tudor giurgiu de ex). grav este ca regizori tineri dau cu stangu'n dreptu in cel mai jenant mod. nu sunt bani pt ca romanii nu sunt interesati de film?? desi nu este realist , se poate spune si ca filmele romanesti nu au public pt ca sunt proaste.
pt a treia oara spun ca nu exista nici o legatura intre interesul publicului si sursele de finantare. nu are nimeni pretentia ca filmul sa fie comercial ( sa arate ca cele americane). si totusi radu munteanu asta s-a chinuit sa faca. furia o sa intre in istoria cinematografiei ca primul film in care romanii au reusit sa copieze un videoclip de negri.
eu nu dau din gura cu mainile in buzunar. paltesc taxe grase statului roman. o parte au ajuns in bugetul filmului de mai sus. atat timp cat eu nu pot decide: banii mei vreau sa mearga in buzunarul lui cristi puiu si nu al lui radu munteanu, imi permit sa spun ca am platit niste taxe degeaba. peste toate astea mai platesc si biletul la cinema-oricum asta e decizia mea. al treilea lucru care ma deranjeaza e imaginea romaniei, a filmului romanesc. cristi puiu a castigat 8 prmii. sinisa dragin 4, mitulescu un golden palm si un nhk la sundance. de obicei filmele proaste care nu prea iau nimic prin strainatate cunt consolate acasa cu ceva prmii. nu trebuie sa fi critic ca sa numeri premiile...
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif