View Single Post
Old 11 Apr 2005, 01:36   #94
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
@Pit :shock:

Copilaria a fost ca un vis , am trait-o aproape inconstient, mai bine zis, nici nu prea realizam ca traiesc. Pluteam. Corpul il simteam usor, nu ma durea nimic, parca eram desprins de pamant.
Prima amintire puternica este aceea a tatalui meu, ducandu-ma la gradinita, dimineata, la 7.
Educatoarele erau proaste, nu stiau sa se poarte cu copiii. Ba una din ele se lua in gura cu noi, crezand ca ne face educatie, dovedindu-se uneori de-a dreptul idioata. A murit dupa scurt timp. Ii explodase o butelie in fata.
Educatoarea : "nume", de ce nu mananci ? Maica-ta acasa, iti face numai fripturi ?
Da ! Am frigiderul plin.
Nu zau ?
Am si snitele si porci, numai carne, carne , carne.

Copii se uitau la supa intinsa de legume, salivau. Vazand ca nu prea are replica sa-mi dea, "y" (ii spunem aici), cel mai bun prieten, incepuse si el sa bage gogosi : Si eu mananc numai copane in mujdei !
Ed: Si tu esti obraznic ?
"y": Da !
Copii, intrigati, incepura sa arunce lingurile pe jos. O adevarata revolta spontana izbucni intre pitici.
TOTI VROIAU FRIPTURA !!!
Educatoarea nu ne mai putea controla. Dadu fuga dupa ajutoare.
Epilog: Eu si "y" am stat o saptamana la colt, cu fata la zid. Asta se intampla intre cele 2 grupe. La grupa mare, lucrurile incepeau sa se schimbe. Devenisem bravi soimi ai patriei. Ulii si vanatorii, pititea si lopatelele cu nisip alternau cu invatarea unor poezii idioate, inchinate partidului : Soimii patriei

Fetite si baieti suntem soimii patriei,
Harnici si ascultatori, in gradina tarii flori,
.................................................. .................................................. ......
Tie-ti datoram, partid,
Traiul liber, fericit,
Spre-mpliniri si viitor
Sub drapelul tricolor...."

Cine stia poezia lua supliment : o felie de marmelada cu unt.

Intr-o zi se intampla o adevarata catastrofa : un copil lovi cu papucul de plastic chipul impuscatului, sparse geamul ramei si citatul de dedesubt, scris cu litere rosii.
Ca in Luke mana rece, sentita era usturatoare. Doua saptamani la "cutie", pardon, la colt, cu fata la zid.

Minunatia se dezlantuise in clasele primare. Era din ce in ce mai frumos.

Drag partid ne-ai dat cravata rosie cu tricolor,
Sarutandu-ne pe frunte, ne-ai numit cutezatori.
Suntem fii ai Romaniei, pionieri cutezatori,
Suntem silitori la scoala, strangem spice de pe camp,
Ne vom face datoria pe orice vreme, orisicand " bla, bla , bla

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif