Thread: Sideways
View Single Post
Old 10 Apr 2005, 20:23   #20
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Daca mi s-a fi zis de un film cu vin si cu multa vorbarie pariez ca m-as fi gandit la vreo facatura franceza.
Din fericire (si spun asta fiindca am capatat o usoara adversiune pentru o mare parte a cinemaului rancez actual) vorbim de alt continent si am avut de'a face cu unul din cele mai inteligente si mai curate filme vazute in ultima vreme. As remarca la Sideways ca reuseste sa fie inteligent fara sa fie complex. Evita , astfel, o pretiozitate deloc necesara - prefera sa o ia pe drumuri laturalnice radiografiind natura umana cu nevrozele, infidelitatile, inconstantele si anxietatile ei.
Probabil farmecul e mai ales in antagonismul celor doua personaje principale: unul , narcisist pana in maduva oaselor, fara sa simta catusi de putin angoasele premaritale isi traieste ultimele clipe de libertate cu nonsalanta cuiva care nu are nimic de pierdut , pe cand celalalt e in postura unui Jiminy Cricket deprimat si mai tot timpul beat. Dar cine ar asculta de o astfel de constiinta?
Revenind la vin - merita un film dedicat (si) lui, iar pentru Sideways i-as fi dat macar o nominalizare pentru rol secundar.