View Single Post
Old 08 Apr 2005, 11:45   #1848
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Dupa o perioada de absenta...

Splendor in the Grass - 9/10: probabil filmul pe care mi-a fost cel mai greu sa-l notez in ultima vreme... Anyway, Elia Kazan in mare forma, la fel si Natalie Wood. Saracul Beatty afiseaza o imagine de adolescent blazat, probabil incercand sa-l imite pe James Dean, fara prea mare succes, insa a facut si el cat a putut de bine (la varsta aia)...

Phanton of the Opera - 3/10: mi-a cam taiat macaroana filmul asta... Muzica ramane destul de buna, dar realizarea mi s-a parut demna de toata mila. Se vede mana lui Schumacher planand asupra atmosferei mai mult gen "Batman & Robin" decat a doua jumatate a secolului XIX... Pacat ca nu se pot detasa de Broadway cand fac filme dintr-astea.

Baraka: Asta da! Pentru orice om pasionat de imagini (a se citi si cinefil, daca vreti), acest film este un regal. Desi pare o simpla plimbare a lui Fricke in jurul mapamondului, atintindu-si camera la tot ce gaseste mai frumos/exotic/socant/intolerabil, acompaniata de o muzica de calitate indoielnica, "Baraka" este un test, dar nu al rabdarii, ci al "culturii generale" si al fascinatiei pentru cinema. Lectie de montaj pentru cei de la Discovery, filmul este un documentar mut, aproape metafizic.
MinRep is offline   sendpm.gif