Bancul cu proaspätul student la regie care-a intrat primul cu media cinci-zero-doi
(Ästa era în mare vogä prin 1984-85; gurile rele susotesc cä modelul era Sopterean)
Proaspätul student la regie care-a intrat primul cu media cinci-zero-doi vine acasä dupä prima zi de curs. Normal, îl asteaptä toatä familia-n pär, plus bunicii, unchii, mätusile, verisorii de la Calafat, vecinii, administratoru' de bloc, sectoristu' - toti, curiosi sä audä cum e colo-sa la scoala de fäcut filme. Si proaspätul student la regie care-a intrat primul cu media cinci-zero-doi începe sä le povesteascä:
- Aaaa, e foarte frumos! Învätäm atâtea lucruri noi si interesante!
- Daaa? Ia zi si nouä, mamä!
- Päi uite, de pildä: voi stiati cä mesajul cinematografic e ANTROPOMORFIC SI ANTROPOCENTRIC?
- Ei, nu mai spune...!
- Daaa...! Si mai stiti voi cine-i pärintele montajului?
- Nu, nepoate, de un'sä stim?
- Päi vedeti, nimic nu stiti, sä vä spun eu! E, aflati cä KULESOV e pärintele montajului!
- Da, mä gândeam eu...
- Shadap, Gigi, nu te bäga! Asa. Si mai stiti voi ce-i aia "racord"?
- Ce-i aia... ce?
- RACORD!
- Äää... mai bine zi-ne tu.
- Päi vä zic! Racord e atuncea când, dacä un personaj se uitä stânga-dreapta, älälalt MUSAI sä sä uite dreapta-stânga!
- MUSAI?
- Da, MUSAI - fincä alfel, faci SÄRITURÄ PESTE AX!!!
- Peste ceee???
- Peste AX!!!
- Extraordinar...!
- Da' ia zi, mämicule, niste filme, ceva, vä dä si vouä acolo, la scoala aia?
- E... da... de-a dat si niste filme azi, dupe ore.
- Si a fost frumoase?
- Päi nu stiu, cä n-am prea apucat sä le väd.
- Nu? Da' de ce?
- Päi când ne-a dus la sala aia de dat filme si-am väzut ferestruica aia de se dau filmele prin ea, m-am dus si eu acolo sä iau vreo douä, si-au început unii sä strige: "Dä bä capu' din aparat!" si m-am ofticat si m-am dus acasä.
|