View Single Post
Old 28 Mar 2005, 21:08   #1733
notorious
NBK

notorious

in legatura cu 'the conversation', cred ca ar fi trebuit sa se evidentieze putin asemanarea cu antonioni.

.................................................. ...............

spartacus - 8/10 - un kubrick dated (!), cu un kirk douglas in plina forma, o constructie impecabila, un final antologic si, mai ales, un peter ustinov superlativ !

papillon - 9/10 - abia acum, din pacate ...imi dau seama cator filme le-a servit ca inspiratie filmul lui franklin j. shaffner, printre care si unul dintre all-time favourites-urile mele, 'shawshank redemption' al lui darabont sau o comedie precum 'life', cu doi cabotini de culoare celebri.

in primul rand, trebuie remarcat cuplul actoricesc - steve mcqueen aflat la cel mai bun rol al sau & dustin hoffman, si el senzational. in al doilea rand, este realismul abordarii - inchisoarea din guineea franceza, care era chiar naspa - te bagau la carcera pt orice abatere, te infometau pana iti cadeau dintii, te decapitau pt putin lucru s.a.m.d. si, in al treilea, dar nu in ultimul rand, pledoaria pt libertate, una dintre cele mai sincere si mai frustrante din toate timpurile !

si pt ca tot mi s-a acrit de pledoaria pt 'libertate', trairea propriei vieti etc, am sa variez - maine, poate 'visatorii' lui bertolucci.