View Single Post
Old 28 Mar 2005, 01:05   #111
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Blue:
Te rog explica si mie de ce!
Päi, scumpule, ce mare lucru ar fi de explicat? Dar, mä rog, hai sä facem olecutä de teorie a cribitului - nu de alta, dar dacä tot însiräm "lucruri ridicole", de ce sä nu punem nitel si "Reflectorul" pe ele? Mäcar de dragul lui "Asa da, asa Nu"-me!
Chiar tu ai dat douä exemple concludente, cu träsnäile lui Rambo pe care le putem accepta în contextul unui action-movie tras de pär cu deliberare si bunästiintä. Vezi si ce-am amintit mai sus, apropo de James Bond-uri. Sigur, conditia esentialä pentru ca trucul ästa sä functioneze este sä fie fäcut PROFESIONIST. Rambo II si III, desi niste biete sechele care ajungeau chiar sä dea peste cap generozitatea ideilor pacifiste din "Rambo - First Blood", erau totusi bine lucrate, în contextul genului si strict la nivelul meseriei. Multe dintre James Bond-uri, asijderea - desi pe-acolo s-au strecurat si o droaie de imbecilitäti; "Moonraker", sau "Die Another Day", de pildä, nu m-au convins nici de fricä; pot sä-l cred pe Roger Moore în stare sä facä giumbuslucurile cu avioneta scoasä din curu' calului de plastic, în pregenericul de la "Octopussy", sau pe Pierce Brosnan planând suav spre usa äluilalt aripoplan, în "Goldeneye", da' masina "invizibilä" ori nord-coreeanul cu face-lifting din "Die Another Day", sau malacul äla cu fier în gurä scäpând întreg din telecabinä, si toatä parascovenia cu statia orbitalä unde se präseste "noua rasä" (care-n carte nu era!), din "Moonraker", mäcäne ca niste rate bete - si de ce? Pur si simplu pentru cä sunt prea simpliste si primitiv gândite si filmate. Ca sä servesti o gogoasä înfuriatä si sä ti-o înghitä lumea pe nemestecate, ai nevoie si de putinticä sofisticare!
Revenind la "Escape to Victory", nu poti contesta faptul cä John Huston e un profesionist! Întâmplätor, filmul ästa mi-a mai pläcut si pentru cä a arätat realitatea räzboiului într-o viziune mai obiectivä - mi-e pânä peste cap sä-i tot väd pe nemti portretizati ca niste monstri antropofagi.
Altminteri, ai dreptate când observi cä, pe terenul de-acolo, Stallone e mai vedetä decât Pele! Da' ce sä-i faci, Pele, Deyna, Bobby Moore si altii ca ei erau mosafiri, importati din fotbal si de pe meleaguri braziliene, poloneze si britanice, pe când Sly era "de-ai nostri" - adicä... de-ai lor!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif