View Single Post
Old 27 Mar 2005, 11:15   #1717
notorious
NBK

notorious

bonnie and clyde - 6/10 - ca tot discutam cu serghei, acum ceva timp, despre (i)moralitatea filmelor. eu zic: un film nu este imoral aratand niste aspecte sordide sau imorale, dar este imoral atunci cand se joaca cu aspectele imorale pe care le descrie. iar arthur penn se straduieste (inutil) sa faca niste ucigasi si talhari sa para simpatici. ce anume imi pare, totusi, in neregula ? cu toate eforturile sale, tot nu mi-au devenit simpatici. asta pt ca nu-l suport pe warren beatty (zambetul ala de adolescent dandy imi face tensiunea sa creasca !), impotent sau nu (ca in cazul de fata), cu alte cuvinte jalnic sau nu.

filmul ramane sustinut de gene hackman si de faye dunaway (aici, absolut superba !). desigur, nici inventivitatea filmarii nu este un argument 'contra' (la inceputul peliculei putem vedea un close-up super pe ochii lui dunaway :love:, pe parcurs avem multe planuri-detaliu etc). dar, din pacate, am nevoie de mai mult.

hitch - 5/10 - comedioara aceea usoara, usoara, usoara (alta de la andy tennant, un regizor usor usor usor), dar simpatica, de weekend. avdand in vedere ca nu trec usor cu vederea cusaturile narative, jocul malaiet si iritant cu care ne-a obisnuit will smith, jocul de ciubota al evei mendes, care, cu fiecare noua aparitie ne dovedeste ca n-a fost o eleva prea sarguincioasa la academia de film si nici finalul tras de elestic, nu pot sa spun decat pas.