Thread: Bricabrac
View Single Post
Old 25 Mar 2005, 10:34   #27
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Nu am avut rabdare sa dau search prin toata sectiunea romaneasca dupa Terminus paradis. Daca exista topicul respectiv, il rog pe moderator sa plaseze acolo interventia mea.

Neasteptat de bun filmul, chiar daca too local (insa aportul tehnic al francezilor e lesne vizibil, vezi in primul rind calitatea imaginii). De data asta realitatile romanesti - in special armata si bede-ul - par mult mai interesante si daca ar fi vazute de un outsider, spre deosebire de, sa zicem, "Un cartus de Kent...'. Interesanta filozofia porcarului - neverosimil de erudit, totusi; vocea lui Aldulescu, deh - si atitudinea lui, de singur impotriva tuturor, de nebun cu acte. Cu exceptia lui, care mi s-a parut prea strident si ingrosat, restul personajelor reusesc sa fie suficient de pitoresti pentru a te face sa zimbesti si suficient de neaose pentru a te face sa strimbi din nas. Ca puncte forte ale filmului, remarc conversatia celor doi frati la intoarcerea unuia in America - replici de genul 'si mai du-te-n puIa mea cu cravata ta de papagal' urmate de dans si voie buna si actul cu batalionul disciplinar. De asemenea, comandantul mascatilor, cel cu mustata, si tonul sau la portavoce, atunci cind il incercuiesc: 'Cafanule...unde esti tu, mai, Cafanule...'. Repet, neasteptat de bun pentru un film romanesc.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif