Thread: Bancuri
View Single Post
Old 24 Mar 2005, 10:13   #233
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

O tipä - tânärä, finutä, stilatä, sexy - stä pe bancä în Cismigiu. Vine unu', un individ din-ästa patibular, boschetar, cu niste toale rupte si-mputite pe el, mirosea-n jur ca o budä înfundatä, neras, cu moaca plinä de jeg, se apropie se ea, rânjind cu-o gurä pânä la urechi în care se mai vedeau vreo doi dinti, trei, rupti si negri si-äia, si atärând locul de-aläturi de pe bancä, bälmäjeste:
- Hehe... permiteci sä stau si io aici-sa?
Tipa, delicatä, înghite în sec, evitä sä se uite la el, zice:
- Da... vä rog... poftiti...
Boschetaru' se asazä, stä un timp... Aia încerca sä nu se retragä spre capätul bäncii, sä nu-l facä sä se simtä prost... În sfârsit, tipu' bagä o mânä-ntr-un buzunar, scoate un ziar fäcut cocolos, plin de gräsime, îl desface - înäuntru avea vreo douä felii de pâine mucegäitä, verde, unse cu ceva, asa, de culoarea vântului turbat, parcä se si misca ceva pe-acolo, si-i întinde "pachetul" tipei:
- O gustäricä nu servici?
Pe tipä o trece un fior, îsi stäpâneste o grimasä, încearcä sä zâmbeascä politicos...
- Multumesc, stiti... eu tocmai am mâncat...
Gagiu' ridicä din umeri, muscä din chestiile alea, morfoleste cât morfoleste, le terminä dupä un timp... Pe urmä, se scobeste prin alt buzunar, scoate un fel de bidon de tablä turtit, ruginit, îl destupä... dinäuntru iesea un miros cam greu de descris, ceva cam ca spirtul medicinal în amestec cu... vorba aia... I-l întinde:
- Nu dorici sä servici?
Aia, oripilatä:
- Nu, multumesc, stiti, eu sufär cu ficatul, nu pot sä beau.
Tipul ofteazä, duce plosca la gurä, soarbe cu zgomot... Dupä aia, rupe o bucäticä din ziarul în care avusese "gustärica", dintr-un buzunar scoate un deget de fire de ceva care aducea cu un fel de tutun, plus alte chestii prin el, îl presarä pe hârtie, harst o limbä pe margine, räsuceste un fel de tigarä, zice:
- Da' o cigäricä bunä nu refujaci!
Tipa, exasperatä, tremurând, abia mai poate sä räspundä:
- Nu, eu nu fumez... vä multumesc oricum...
De la o tarabä din apropiere se auzea niste muzicä, ceva cu "Hai gagico pân-la mine / Sä facem amor ca-n filme / Si când ti-am tras-o de tot / As mai vrea da nu mai pot". Tipul se ridicä, îsi saltä nädragii care erau mai-mai sä cadä de pe el, zice:
- Permiteci un dans?
Gagica:
- Multumesc, sunteti foarte drägut, dar stiti, eu am discopatie, si doctorul a spus...
- ...
În sfârsit, boschetarul dä sä plece... dupä doi pasi se întoarce:
- Aujici...? Io cre' cä de f.utut nici nu mai poate fi vorba...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif