View Single Post
Old 19 Mar 2005, 21:17   #1625
notorious
NBK

notorious

paths of glory - 9/10 - undeva sub 'dr. strangelove' pt early years kubrick, inferior ca mizanscena, constructie, (aproape) egal ca umor macabru si estetica. imaginea black & white a lui george krause functioneaza (ca de obicei in cazul lui kubrick) pe mai multe niveluri, urmarind reactiile oamenilor batalionului 'fatal' (701), de la naucire totala, revolta pana la groaza primara de moarte, reproducand impecabil atmosfera din transee, si aducandu-ne, nu in ultimul rand, una din cele mai incitante secvente de razboi din istorie, desi mai 'politically corecta' decat ce-am vazut mai apoi ('platoon', 'saving private ryan' etc).

dar, mai ales, este un discurs anti-razboi perfect, lipsit de patetism, si cu un kirk douglas intr-unul din cele mai bune roluri ale sale (si n-au fost chiar multe), al sufletistului colonel dax.

say anything - 8/10 - un love story adolescentin deosebit, emotionant de multe ori, insa poate putin prea incarcat de sentimentalism (tipic cameron crowe) si idealist (iarasi dragostea invinge tot ?!?). un john cusack adorabil, ca de obicei, poate cu atat mai adorabil cu cat are un cat fata sa de adolescent netot (oricum, non-enervanta, cum ar fi cea a lui criuse, sa zicem) sta in capul unui corp al unei matahale de santier. :lol:

iar maratonul cameron crowe continua, pt ca urmeaza 'jerry maguire', in mai putin de-o ora.

p.s.: INDIGNARE si din partea mea pt acel 4 tintit 'magnoliei' lui andreson, pana acum, filmul meu preferat al lui p.t. :love: