Thread: In suturi!!!
View Single Post
Old 16 Mar 2005, 20:27   #184
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Comentariile din mesajul lui Nume sugereazä cä nu. Si totusi...
Acum cinci ani, am avut de-a face cu cel mai groaznic troll din câti se pot imagina. Nu era într-un forum, ci într-un chat (desfiintat de-atunci: cel al siteului oficial MTVE). Era mai mult decât un simplu "troll", era un adevärat "demon" sau "zeu", cäci unul dintre nickurile lui era "THE GOD OF FLOODING". Îsi mai spunea "TOP", "PANKO TANKO" si-n multe alte feluri, care de care mai nästrusnice, îmbinând infantilismul cu insanitatea.
Cum aratä si nickul, strategia lui favoritä era "flooding"-ul, aplicat prin trei tactici:
- flooding simplu (repetäri torentiale ale aceluiasi mesaj);
- flooding gigant (aceeasi metodä, folosind mesaje imense);
- flooding din nick (logare on si off repetatä, cu câte un nick enorm, care iar dädea peste cap fereastra de chat).
Pe lângä astea, folosea si metode mult mai insidioase: fura identitäti, folosea impostura, bäga zâzanie pe oriunde putea, în sfârsit, înfuria si încurca pe toatä lumea. Când apärea TOP într-o camerä de chat, aleluia!
La un moment dat, din curiozitate, am initiat un dialog cu el, prin mesaje private. N-am fost singurul. Câteva fete (cäci TOP era foarte sensibil la gratiile eternului feminin) au fäcut-o si ele. (Din partea mea, l-a impresionat faptul cä l-am portretizat într-o nuvelä inspiratä de-acolo.)
Nu peste mult, TOP se îmblânzise ca un prunc, ne iubea ca un cätel, ne mânca din palmä si nu-si mai folosea floodingul decât ca sä ne apere de alti trolli. (Îmi amintesc si-acum lupta dintre el si un alt flooder, care a fäcut într-o noapte ca tot chat-ul sä parä secventa "duel of fates" din "The Phantom Menace"! Numai partitura lui John Williams mai lipsea.)
V-as putea povesti o droaie despre TOP, dar n-are rost acum si aici, desigur. Asa cä voi încheia doar cu câteva ultime amänunte:
- Locuia în Al Ryiad, avea vreo 32 de ani, si se numea Bader. (S-ar pärea cä fäcea parte din familia unuia dintre zecile de frati ai lui Bin Laden, si cä frate-säu avea un net-cafe; de-acolo "opera".)
- Avea si unele talente de hacker. Nu se bazau atât pe inteligentä si competentä, cât pe fler si instinct, mai degrabä.
- Într-adevär, era schizofrenic. Periodic, era internat la tratament. (Despre aceste intervaluri, fabula cä era închis pentru diverse activitäti mafiote, si cä tot evada!)
- De câteva ori, mi-a dat telefon acasä. O voce si un stil de a vorbi foarte interesante!
- O cunostintä comunä (pe-atunci, elevä la Jean Monnet), devenitä ulterior studentä în Franta, l-a întâlnit la Paris. În perioadele lui "calme", pare foarte galant si fermecätor.
- Mai primesc si-acum, rareori, câte un email de la el. Sunt scurte, gen: "wazzup dude? i miss u". Din an în pasti, mai apare scurt pe MSN.
- A fost si este un om extrem de singur, ahtiat dupä sentimente - ceea ce se leagä perfect cu mania lui de flooder din acea perioadä.

Se poate schimba un troll? Uneori... rareori... dacä stii cum sä-l iei... dacä ai inima la locul ei... si un dram de intuitie si noroc... as zice cä da.
Pitbull is offline   sendpm.gif