Originally Posted by notorious:
in sfarsit, l-am prins si eu la 'corso', alaturi de un public pestrit, jegos si retardat - niste fata care dublau personajele cu mult sarg, dupa care radeau in sughituri, un tembel care punea laserul pe tatele lui zhang ziyi etc etc. nu credeam ca exista un public atat de jegos !
oricum filmul nu prea m-a prins. SUB 'hero', in primul rand ca poveste: acel omagiu dedicat lui 'rashomon' m-a atras intocmai prin forma naratiunii, prin imaginea tulburatoare, de o frumusete posaca (inca mai am in minte scena de pe lac) si, mai ales, prin gaselnita de casting - tony leung si maggie cheung in rolul nelegiuitilor indragostiti (!). :shock:
'HOFD' este supita reincalzita (vb lui korben), imaginea este mult sub 'hero' (raman miscarile camerei, intr-adevar spectaculoase, care insotesc sagetile, cutitele, pumnalele s.a.m.d. desi toate dau intr-un mult prea bombastic demo de efecte speciale), storytelling-ul ramane plat / liniar si atat de dornic sa socheze incat la un moment dat ajunge sa ne livreze 1.5 rasturnari de situatie pe minut.
ramanem, ce-i drept, cu o trista poezie a catorva scene memorabile - cea a dansului facut de zhang ziyi, cea a luptei din padure si cea a luptei finale, in care ninsoarea cade ca intr-un pastel.
dar, that's all. putin.
|
Printre primele tale comentarii demne de remarcat. Nu o spun ca sa ma pun bine cu tine.