Thread: OSCAR 2005
View Single Post
Old 03 Mar 2005, 11:30   #194
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Citeam rezultatele Oscarurilor ästora si nu stiam ce sä zic: “nu-mi vine sä cred”, sau “ba îmi vine”?
Bine, cä între Oscar si VALOAREA cinematograficä orice legäturä a apus cam de multisor, se stie, cum spuneau si onoratii mei coforumisti olecutä mai sus. Alte sfori se trag acolo, alte patinoare cerebrale îsi pun în aplicare imobilismul... Totusi, chiar în HALUL ästa...? Nu poti sä nu te întrebi: DE CE? CUM? CE FEL? Pânä si vorba lui Nichita, “râsu-plânsu”, e prea elevatä pentru Grand-Guignolul ästa. Mai degrabä mä duc cu gândul la o remarcä de-ale noastre din armatä, la Caracal (se zice rapid si sacadat, cu o îngrosare grobianä a glasului):
"E de râsu' p***ii, bä, e de râsu' p***ii!" (frunzele de vitä asteriscoide ascund, în cazul de fatä, versiunea femininä a rusinoasei pärti anatomice).

Mai e si un banc, îl stiu de câtiva ani:
INTREBARE: Care-s cele mai importante särbätori evreiesti?
RASPUNS: Yom Kippur, Hannuka, Purim si Oscar!

Si, în acelasi spirit, si context lärgit:
"N-ar mai trebui sä le zicä S.U.A., ci S.U.I." (Statele Unite ale Israelului).

Plus o prospäturä de idee care mi-a venit astä searä, comentând cu fi-miu tot circul:
"Propun sä scriem cu 2 S: U.S.S.A." (Nu se referä la SS, ci înseamnä "Uniunea Statelor Sovietice Americane".)

Vorbeati ceva mai sus, apropo de “nondisputandismul gustibusurilor” si de felul cum se hotäräste în plenara lärgitä a märetei Academy cine sä-si punä Unchiuletul de aur pe semineu, despre diverse variante si formule “democratice”, care, vezi-Doamne, sunt alte gâste-n alte traiste. Dragi feti-logofeti, mai scutiti-mä cu asa-zisa "democratie americanä", cä mäcäne! Cum zicea C.T.P.-ul acu' vreo doi ani, la Tucä: "Americanii n-au abandonat democratia. Americanii au abandonat SIMULAREA democratiei."

Uite, spre exemplificare:

Stiati cä, dacä de 9/11 stie, evident, tot leatul american (cä altfel, cum?), de 3/11 (2003, Madrid), boborul lui Uncle Sam N-ARE HABAR? Nu le-a spus nimeni... Nu i-a interesat. "Sä-si vazä de trebile ei, Europa!"

Stiati cä, la ultimele Jocuri Olimpice, toate transmisiunile lor (si live, si înregistrate), au inclus NUMAI atleti americani? La gimnasticä, de pildä, ajunseserä chiar "de râsu'..." cui ziceam mai sus: numai echipele americane, chit cä fäceau bine, chit cä mai cädeau în cur (tot mereu, "our gurl, way to go!" si la sfârsit: "...oh, and the medal went to the Romanian athlete" (da' pe Romanian athlete n-o arätau neam - nici la treabä, nici pe podium!)
Si-ar mai fi multe de spus, da' pe scurt acuma: de când cu New World Orderu' ästa, se practicä acolo o spälare pe creiere, ceva ce nu se poate! Bush Jong-il nu se-ncurcä! In curând vor ajunge fix ca-n "The Handmaid's Tale", de Margaret Atwood (ecranizatä de Schlöndorff) - ca sä nu zic ca-n "1984" de stim noi cine (ecranizatä de Radford), ori ca-n "Hello America", de J.G. Ballard (încä neecranizatä). Pânä nu demult, îmi cäinam soarta cä m-a fäcut mama färä noroc si n-am reusit si eu sä trec gârla. Acum zic: "Doamne-ti multumesc cä nu m-ai läsat!"

Vi se pare off-topic? (Cä s-a pus problema asta, apropo de varianta anterioarä a interventiei mele.) N-as pre-as crede – pentru cäci cele de mai sus sunt locu’ unde-i BUBA! De-aia, pentru unii ca ästia, “cele mai bune filme ale anului” sunt niste clisme, si cä valorile s-au rästurnat cu susu-n jos, de “se face praf lumea”. (Mä rog, la Chilian contextul e altul, dar sentimentul rimeazä!)
Si vä mai mirati de Clintuletzu c-a luat statua, si cä dago-ul äla de Scorsese (dago = italian, în sens similar cu "nigger", "cioroi", "jidan", "bozgor", etc.) a luat-o-n barbä? "Da' ce vä mirati...?" cum spunea Toma Caragiu, Dumnezeu sä-l ierte. "Eu sunt Mefisto...! Mefisto... adicä DRACUL... (...) Si sä mai zici cä e dracul chiar atât de negru!" (Parafrazä: Ei, cum o sä fie dracu' negru? Condy Rice e neagrä!)

Bäga-mi-as... ACTELE, se zicea pe vremea lu’ Ceascä. Dac-as fi acum acolo, mi-as bäga actele sä cer azil cultural în Mauritius. Pe ei i-as läsa cu azilul lor mintal cu tot, sä-si dea cu peria de rädäcini pe cortex într-o veselie continuä! :sick:
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif