Originally Posted by europe_east:
Nu cred ca e vorba doar de Alice. Si nu mi se pare ca femeia care flirteaza e diferita de cea pe care o vedem la inceput. E exact aceeasi. Cum zicea si MinRep, e in plina rutina: pus copilul la culcare, flirtat si baut la petreceri, etc, nimic nou sub soare (scena aia cu aristocratul ungur mai degraba pregateste terenul pentru marturisirile ei). Si el la randul lui la fel. (Alice nu e chiar prototip de 'housewife' totusi....) Mie mi se pare ca e doar rutina unui cuplu... in care fiecare are propria iluzie.
|
Alice e prototipul sotiei fara slujba plictisita de o relatie intrata in rutina, ca sa o zic pe romaneste. Iti dau dreptate, Alice este aceeasi femeie, de la inceput la sfarsit, dar caracterul ei se dezvaluie treptat, scena dupa scena. Lucrurile devin cam clare in scena cu cearta si marijuana...
Originally Posted by europe_east:
Mai interesant mi se pare cum ajung sa se trezeasca. Intotdeauna m-a marcat scena in care Alice isi povesteste visul. Si mereu m-am intrebat daca nu cumva a fost si ea parte din orgie, chiar in realitate....
|
Nu, nu face parte din secta... Teoria este amuzanta (la fel ca si teoria ca Bill este gay), dar, in realitate, nu are nimic cu subiectul filmului. Sunt mai multe motive care infirma aceasta teorie, dar principalul este relatia dintre barbati si femeile din secta: ei sunt oameni de vaza, din
upper-class, ele sunt curve de lux (cel mai probabil). Celor din
middle-class le este interzis accesul la orgie, de aceea incercarea lui Bill esuaza. Acest aspect, preluata - evident - din "Traumnouvelle", este si partea de critica sociala atat de caracteristica lui Kubrick.
P.S.: Subiect de discutie: ce a vrut Kubrick sa zica cu primul cadru al filmului (Kidman goala in timpul genericului).