Originally Posted by herbert:
arunc spre devorare & contemplare o secventa din EWS, jucata exceptional de Nicole: la serata, cand Nicole se desparte de Cruise (acesta doreste sa discute cu pianistul, fost coleg la medicina).
Nicole plonjeaza pur si simplu in viciu, are o privire hamesita…
cum insfaca pocalul cu sampanie si-l goleste dintr-o inghititura, ca o bucatareasa care a scapat de ochiul vigilent si mustrator al stapanei…
e decisa, respira cu intreg corpul (inclusiv prin gesturile pe care le face) o vulgaritate nepasatoare, insa e in acelasi timp fragila & seducatoare...
e neglijenta, deliranta, disponibila…
nu mai are nimic din femeia care – asezata pe scaunul de la WC – stia unde si-a uitat Cruise (medicul Bill Harford) portmoneul…
|
nu mai tin minte scena respectiva :oops: , dar eu as fi adus in discutie o alta scena, la fel de migalos construita: discutia lui kidman cu cruise, dupa ce ea se dopase cu o tigara de marijuana - e deliranta !
deci (iertate fie-mi greselile, datorate unei vechi vizionari): kidman il intreaba pe cruise daca SIGUR nu i-a tras-o tipei de la petrecere. la care cruise, dupa multe insistente ale lui kidman, replica politicos ca are increde in ea. dna cruise nu este de acord, asa ca ii arunca in fata o bomba de proportii, nu ? urmeaza un hohot isteric demn de toata mila, urmat, pe un ton neverosimil de detasat un 'crezi ca eu nu sunt in stare sa te insel' ? asa ca, cu un sadism sec, insuportabil, incepe sa-i sugereze ca si-a tras-o cu un vechi prieten ofiter... :shock: right - domnul cruise o intreba disperat daca este adevarat, dar kidman reuseste sa disimuleze cu o asemenea abilitate, incat... ce pot sa zic ?? accentul pe detaliu este poate pus cu mai multa frenezie decat la antonioni !
eh, despre ASTA as fi curios ce aveti de spus...

pt ca mi se pare singura scena demna de tot respectul kubrick-ian din incropeala de trei ore... :hmm: