Originally Posted by MinRep:
Rear Window - 8/10: dupa parerea mea, unul dintre cele mai fascinante filme ale lui Hitchcock, in primul rand pentru: muzica, camera de filmat trecand in revista ferestrele vecinilor, fotografiile lui Jefferies, genericul de inceput, James Stewart si Grace Kelly.
|
sunt in totalitate de acord. din pacate, insa, sufera din greu la intriga, trasa de par in toate directiile. dar sa-l scutim pe hitchcock de asemenea remarci, cum el insusi recunoaste ca 'verosimilitatea este ultimul lucru care ma intereseaza in filmele mele'...
.................................................. ......................
'cet obscur objet du desir' - 9/10 - mi s-a parut de nivelul lui 'belle de jour', desi stilul lui bunuel incepe sa ma oboseasca putin (poate este de vina si asiduitatea cu care m-am uitat la filmele lui din ultima saptamana

- ma refer la insistenta cu care foloseste flash-back-ul, taieturile de montaj si durata scenelor (scurta), care face intregul obositor, desi, ca durata, pelicula este scurta.
filmul este de vazut, pt ideea de a folosi doua actrite pt acelasi personaj (carole bouqet, ingerul, cealalta actrita - imi pare rau ca imi scapa numele acum, desi l-am cautat insistent pe generic - demonul). de asemenea, portretul lor - ingerul are ochi albastri, demonul are ochi caprui, amandoua insa au aceeasi placere sadica de a-l chinui pe fernando rey.
pasionant.