View Single Post
Old 19 Feb 2005, 23:39   #1372
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by MinRep:
Rear Window - 8/10: dupa parerea mea, unul dintre cele mai fascinante filme ale lui Hitchcock, in primul rand pentru: muzica, camera de filmat trecand in revista ferestrele vecinilor, fotografiile lui Jefferies, genericul de inceput, James Stewart si Grace Kelly.

sunt in totalitate de acord. din pacate, insa, sufera din greu la intriga, trasa de par in toate directiile. dar sa-l scutim pe hitchcock de asemenea remarci, cum el insusi recunoaste ca 'verosimilitatea este ultimul lucru care ma intereseaza in filmele mele'...

.................................................. ......................

'cet obscur objet du desir' - 9/10 - mi s-a parut de nivelul lui 'belle de jour', desi stilul lui bunuel incepe sa ma oboseasca putin (poate este de vina si asiduitatea cu care m-am uitat la filmele lui din ultima saptamana - ma refer la insistenta cu care foloseste flash-back-ul, taieturile de montaj si durata scenelor (scurta), care face intregul obositor, desi, ca durata, pelicula este scurta.

filmul este de vazut, pt ideea de a folosi doua actrite pt acelasi personaj (carole bouqet, ingerul, cealalta actrita - imi pare rau ca imi scapa numele acum, desi l-am cautat insistent pe generic - demonul). de asemenea, portretul lor - ingerul are ochi albastri, demonul are ochi caprui, amandoua insa au aceeasi placere sadica de a-l chinui pe fernando rey.

pasionant.