Thread: Saw
View Single Post
Old 19 Feb 2005, 21:38   #25
BeNnY
Guru

BeNnY

Vazut si ... Daca m-ati fi pus sa scriu despre el in timp ce-l vedeam spuneam ca e un film foarte bun, singurul lips find interpretarea slabuta a actorilor. Daca scriu acum pot spune ca scenariul are HUGE plot holes, multe chestii nu se leaga, bazandu-se pe faptul ca n-o sa te gandesti ca de unde o cunoaste Nicu pe Maria cand in mijlocul camerei se afla un tip impuscat in cap, intr-o balta de sange. Unele momente (ex: deschiderea usilor dulapului sau iesirea tipului din camara), bazandu-se pe interdependenta dintre imagine si sunet, chiar au reusit sa fie infricosatoare, avand un efect considerabil.

Scenariul in ansamblu ar putea parea bun, insa niste chestii chiar nu se leaga. Din colectia proprie (poate cineva e capabil sa raspunda): daca Danny Glover l-a angajat pe Adam, atunci de unde stia sotia tipului cine e? Sunt atat de multe ca nu merita sa le enumar pe toate Unele chestii m-au deranjat, insa, si in film, faze stupide de genul celei in care politistii nu-l impusca pe tip si in plus Danny Glover statea exact destul de aproape ca criminalul sa poata sa-l atinga (faza repetata si cand sotia doctorului ia arma si il ameninta pe Zep, sta destul de aproape de el ca el sa poata sa-i atinga pistolul).

Sarcina la care au fost supusi cei doi actori care nu prea au dat dovada in trecut de un talent actoricesc iesit din comun, mi se pare una peste posibilitatile lor, unele momente fiind stricate de jocul prost. Leigh Whannell (Adam) mi s-a parut mai slab decat Cary Elwes (doctorul).

Ingeniozitatea metodelor criminalului e de apreciat. Au fost foarte interesante, dar nu au o valoare destul de mare.

Finalul mi s-a parut, totusi, genial. Atat deznodamantul cat si modul in care e filmat, si muzica din fundal, toate se intrepatrund excelent, singura faza care m-a deranjat a fost cea in care tipul spune Game Over, faza care cade in categoria invierii lui Iisus din Patimile lui Gibson.

Cam 7/10, placut la prima vedere
BeNnY is offline   Reply With Quote sendpm.gif