View Single Post
Old 17 Feb 2005, 14:56   #1346
notorious
NBK

notorious

trecand peste padawan / padowan & alte ghidusii insignifiante (oricum nu stiu ce inseamna), sa revenim la subiect:

'los olvidados' - 9/10 - ei, asta da 'frumusetea uratului' ! un film insuportabil de privit, desi, poate, tocmai faptul ca trebuie sa-l privim cu ochii larg deschisi il face insuportabil. personajele sunt impecabil conturate, dar, mai important, neasteptat de bine jucate (iar actorii sunt amatori). mai trebuie remarcate si trimiterea la lapidarea mariei magdalena si suprarealismul din scena visului. a mai depistat altcineva alte trimiteri la simboluri crestine ?

'le journal d'une femme de chambre' - 7.5/10 - din nou, fascinant la nivel de personaje. in rest, jeanne moreau face tot filmul.

'dreamcatcher' - 3/10 - marturisesc ca n-am putut sa-mi refuz placerea de a nu sta pana la sfarsit. un film cacacios, si la propriu, si la figurat, care ar trebui marcat cu rosu (kaki, cacaniu ?) in dosarul unui regizor de calibru.