'zerkalo' - 9.5/10 - probabil ce mai incarcat de simboluri film al lui tarkovski (poate numai 'stalker' sa-l egaleze). cel mai fascinant ca incadratura / imagine (in camera personajului principal, camera se abate asupra unei icoane de... andrei rublyov !), dar si cel mai sinsitru, mai nelinistitor si mai anxios. am remarcat scena in care mama personajului principal isi spala parul si ajunge la un moment dat sa arate ca sada din romanul lui suzuki si filmul lui nakata (desigur, asemanarea este irelevanta, dar mi-a facut parul maciuca !), la fel ca si simbolul hambarului in flacari (trimitere la copacul in flacari in forma caruia dumnezeu i s-a aratat lui moise). am dedus ca simbolul oglinzii se refera la Timp si, cum o oglinda apare in aproape fiecare cadru al filmului, am conchis ca, prin intermediul ei, omul se contempleaza in toate etapele vietii sale (fascinant cadrul in care Mama se vede batrana in oglinda).
'mamma roma' - 8/10 - primul film vazut de la pier paolo pasolini. cred ca frumusetea filmului vine intcomai din superficialitatea povestii si a melodramatismului voit degajat de aceasta.